Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V dubnu zemřeli na silnicích v Libereckém kraji dva lidé, loni v dubnu nikdo

01. 05. 2024 | 14:01

V Libereckém kraji zemřeli v dubnu na silnicích dva lidé. Loňský duben neměl v kraji žádnou oběť dopravních nehod. Od začátku roku bylo na komunikacích v regionu pět úmrtí, což je stejně jako za první čtyři měsíce loňského roku. Vyplývá to z předběžných statistik Policie ČR.

nehoda GKTQxveWoAA9w c
Ilustrační foto, X/HZS LK

První dubnovou obětí byl cyklista. Zemřel 6. dubna odpoledne u krkonošské Rokytnice nad Jizerou na Semilsku. Nalezený byl v bezvědomí u lesní cesty v části katastru Rokytno. I přes poskytnutou první pomoc následkům zranění na místě podlehl.

V areálu bývalého vojenského letiště Hradčany u Ralska se 13. dubna vpodvečer srazil motorkář a automobil. Dvaačtyřicetiletý muž na motorce Yamaha utrpěl vážná zranění, kterým následně podlehl. Další tři lidé se při nehodě zranili.

Policie v dubnu řešila v kraji 428 nehod, což je o 74 více než loni. Čtyři lidé se zranili těžce a 96 osob utrpělo lehká zranění.

čtk