Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V horách je na silnicích nižších tříd vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem

26. 01. 2023 | 7:44

V Jizerských horách a části Krkonoš v Libereckém kraji je na silnicích nižších tříd vrstva ujetého či zledovatělého sněhu krytá posypem. Zbytky sněhu po pluhování jsou na silnicích třetích tříd ve vyšších polohách na Českolipsku. Jinak jsou povrchy vozovek v kraji mokré. I pro ně ale platí zvýšená opatrnost, teploty jsou kolem nuly, na horách kolem minus pěti stupňů Celsia a místy viditelnost snižují mlhy. Vyplývá to z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice LK 2 87544908 2492756024297342 1557162396282257408 n
Foto: Silnice LK

Nákladní auta nad šest tun nadále nesmí na silnici z Mníšku přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice na Liberecku. Silnice III. třídy leží v chráněné oblasti, a silničáři tam proto nemohou solit. Pro řidiče kamionů zůstane uzavřená minimálně do konce ledna a při cestě na Raspenavu a Hejnice tak musí jet po silnici 13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. Pro autobusy a osobní auta je silnice průjezdná.

Podle předpovědi bude dnes zataženo až oblačno, postupně místy slabé sněžení. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus dvěma a jedním stupněm Celsia, na horách mezi minus čtyřmi a minus jedním stupněm.

čtk