Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V kraji je v karanténě kvůli koronaviru osm lidí. Zdravotníci vyšetřili 19 osob, jejichž výsledek testu byl negativní

07. 03. 2020 | 17:01

AKTUALIZOVÁNO: V Libereckém kraji je k dnešnímu dni v domácí karanténě nařízené hygieniky kvůli novému typu koronaviru osm lidí. Zdravotníci vyšetřili 19 osob, jejichž výsledek testu na onemocnění COVID-19 byl negativní. ČTK to dnes řekla mluvčí krajské hygienické stanice Zuzana Balašová.

corona1
ilustrační foto

Vzorky pro potvrzení nákazy novým typem koronaviru odebírají zdravotníci doma u lidí, které k testu určí hygienická stanice. "Během dnešního dne jsme vyjížděli pro odběr vzorků dvakrát," řekl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Na výsledky odebraných vzorků se čeká.

Ve všech čtyřech okresech Libereckého kraje dětem začaly jarní prázdniny. "Měli jsme několik dotazů na cesty do Itálie a už před (pátečním) nařízením ministerstva zdravotnictví o povinné karanténě po návratu z této země. Lidem jsme doporučovali návštěvu odložit," uvedla Balašová.

Hygienici zodpovídají také dotazy lidí, kteří se dnes vrací ze služební cesty nebo dovolené v Itálii. "Je to ale zatím velmi malé množství osob," řekla Balašová.

čtk