Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V lednu při dopravních nehodách zemřeli v kraji dva lidé, loni jeden. K tragédiím došlo u Turnova a Rynoltic

01. 02. 2023 | 11:46

V lednu při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřeli dva lidé, loni jeden. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK. Letos v polovině ledna zemřel chodec, kterého na silnici první třídy 13 nedaleko Rynoltic na Liberecku za tmy srazila dodávka.

DNmalaskala3
archivní ilustrační foto

Druhá tragická nehoda se stala 19. ledna navečer na čtyřpruhové silnici 35 nedaleko Turnova. Řidič osobního vozu zahynul poté, co s autem vyjel mimo silnici do pole, kde se vůz převrátil přes střechu.

Celkem se v lednu v Libereckém kraji stalo podle předběžných statistik 396 dopravních nehod, což je o 45 více než před rokem. Při nehodách byli letos v lednu dva lidé těžce zraněni, 56 lehce. Loni zranění utrpělo 60 lidí, u tří z nich byla vážná.

Nejčastější příčinou letošních lednových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve středa 18. ledna, celkem 26. Ten den v kraji vydatně sněžilo, připadlo místy i 15 centimetrů sněhu a někteří motoristé skoro čtyři hodiny čekali v koloně na zprůjezdnění zasněžené čtyřproudé silnice 35 mezi Libercem a Turnovem.

čtk