Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V liberecké části Krkonoš je na silnicích nižších tříd zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem

05. 12. 2019 | 6:43

V západní části Krkonoš v Libereckém kraji je na silnicích nižších tříd zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silničáři varují i před možnou námrazou na silnici 13 z Liberce do Frýdlantu přes Albrechtický kopec, vyplývá z údajů na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice zima4 irma auta
Foto: Artur Irma

Silnice v kraji jsou jinak převážně suché, zvýšenou opatrnost doporučují silničáři při jízdě po Jablonecku a Semilsku. V noci v kraji mrzlo, na Jizerce v Jizerských horách teplota klesla dokonce až k minus deseti stupňům.

Podle předpovědi by se teploty přes den měly pohybovat kolem nuly, v místech bez oblačnosti se dostanou k pěti stupňům Celsia. Na horách by mělo mrznout i přes den, denní maxima budou mezi minus jedním až minus čtyřmi stupni.

čtk