Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraj místy sněží, všechny komunikace jsou sjízdné, silničáři ale radí opatrnost

25. 01. 2021 | 8:03

V Libereckém kraji se jsou dnes místy sněhové přeháňky, hlavně v horských oblastech tak mohou být i na hlavních komunikacích zbytky rozbředlého sněhu. Všechny silnice jsou sjízdné, silničáři ale doporučují opatrnost. Pozor by si měli dát řidiči hlavně v horách, problémy mohou mít kamiony ve stoupáních.

silnice LK 2 87544908 2492756024297342 1557162396282257408 n
Foto: Silnice LK

Uvízlý kamion zablokoval dnes ráno silnici třetí třídy 2876 z Jeřmanic na Rádlo, která je už od jara pro nákladní dopravu uzavřená. Řidiči si tudy zkracují objížďku rekonstruované křižovatky Rádelský mlýn na hlavním tahu I/35. Nehody kamionů jsou tam časté. "Stalo se už, že tam během jediného vjela do zákazu i čtyři nákladní vozidla a silnici ucpala, protože ve sněhu zapadla. Několik hodin pak trvalo, než se je podařilo vyprostit," řekl ČTK vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Od 18. ledna mohou na silnici jen místní, průjezd na Jablonec je tudy až do konce března zakázán.

Kvůli sněhu zůstává na Liberecku pro nákladní dopravu nad šest tun je uzavřená také silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silnice se nesolí a je na ní ujetá vrstva sněhu, kamiony tudy neprojedou. Řidiči nákladních aut musí do Raspenavy a Hejnic po silnici I/13 přes Frýdlant, tu silničáři udržují chemicky. Omezení tam potrvá, dokud na silnici přes Oldřichovské sedlo zůstane sníh.

Sněhové přeháňky dnes očekávají meteorologové po celý den. Teploty se aktuálně pohybují od minus čtyř do minus jednoho stupně, přes den teploměry vystoupají jen těsně nad nulu, na horách bude mrznout po celý den. Foukat bude jen mírný vítr, odklízení sněhu by tak neměly komplikovat sněhové jazyky ani závěje.

čtk