Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji bude o víkendu v provozu jen několik skiareálů, další zahájí sezonu v průběhu vánočních prázdnin

19. 12. 2019 | 15:56

V Libereckém kraji budou o víkendu v provozu zřejmě jen tři skiareály. Další chtějí zahájit sezonu v průběhu vánočních prázdnin, záležet ale bude na počasí, vyplývá z informací od provozovatelů středisek.

lyzovani lanovka
Ilustrační foto, Artur Irma

V Jizerských horách bude možné lyžovat na dvou místech. Už minulý víkend sezonu zahájil Severák v Hraběticích. "V provozu budou o tomto víkendu čtyři vleky, dva na Kampě a dva proti Arnice," uvedl za středisko Pavel Bažant. Lyžaři budou moci využít skoro 900 metrů sjezdovek.

Od soboty se bude lyžovat také v areálu Černá Říčka v Desné. "Máme od 20 centimetrů do půl metru sněhu," řekl provozovatel Martin Lauer. V provozu bude hlavní vlek s bezmála půl kilometru dlouhou hlavní sjezdovkou a částečně i dětská sjezdovka.

Také v krkonošských Vítkovicích bude od pátku jezdit lanovka. "V průměru máme asi 40 centimetrů sněhu," řekl starosta obce Milan Rychtr. Lyžaři budou mít k dispozici přes 700 metrů dlouhou sjezdovku.

Minulý víkend byla v kraji otevřená ještě dvě další střediska, na Ještědu v Liberci se o tomto lyžovat nebude. "Sněhu je málo, opět asi začneme o vánočních svátcích," uvedla za středisko Renata Balašová. Jisté není ani to, zda bude v provozu areál v Rejdicích na pomezí Krkonoš a Jizerských hor. "Těžko říci, záleží na počasí, zatím nejsme rozhodnutí," uvedla provozovatelka Monika Martínková.

V krkonošské Rokytnici nad Jizerou a v sousedním Harrachově pojede o víkendu lanovka alespoň pro pěší. "Když vydrží prognóza, možná od pondělí bychom mohli začít lyžovat," uvedl provozovatel Vlastislav Fejkl. Po Štědrém dnu by chtěli zahájit sezonu v největším areálu Jizerských hor, Tanvaldském špičáku.

čtk