Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji napadlo až deset centimetrů sněhu, problémy podle silničářů nejsou

13. 11. 2019 | 5:05

V Libereckém kraji napadlo v noci na dnešek až deset centimetrů mokrého sněhu, žádné problémy na silnicích ale zatím hlášené nejsou. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a mokré a to včetně silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska.

silnicezima1udržbaIrma
archivní ilustrační foto: Artur Irma

Zbytky sněhu jsou hlavně na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších, řekl dnes ČTK Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která se stará o údržbu krajských silnic a také 40 procent silnic první třídy v kraji.

Nejvíc sněhu je podle Šéna v Krkonoších v oblastech nad 800 metrů nad Mořem kolem Benecka nebo Míseček. "Tam je deset centimetrů těžkého mokrého sněhu, který se najíždí. Přes den mají navíc přijít další sněhové přeháňky nebo déšť se sněhem, takže je na místě opatrnost. Zvlášť proto, že někteří řidiči ještě stále nemají přezuto," doplnil. Navzdory sněžení zatím stále zůstává otevřená silnice 290 kolem přehrady Souš v Jizerských horách, která je zdrojem pitné vody. S prvním sněhem se vždy uzavírá. "Na víkend se ale čeká oteplení," dodal Šén.

V Libereckém kraji se dnes ráno teploty pohybují jen těsně kolem nuly. Většinou je zataženo, aktuálně ale beze srážek. Místy se objevují mlhy. Přes den očekávají meteorologové teploty od jednoho do čtyř stupňů. Mělo by pršet nebo bude padat déšť se sněhem, ve výškách nad 400 metrů očekávají meteorologové sněžení. V horách by mohlo napadnout až deset centimetrů sněhu.

čtk