Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji napadlo do tří centimetrů sněhu, silnice jsou s opatrností sjízdné

27. 01. 2021 | 8:26

AKTUALIZOVÁNO: V Libereckém kraji napadlo do tří centimetrů sněhu a místy se stále objevují sněhové přeháňky, hlavně v horských oblastech. Všechny komunikace v kraji jsou s opatrností sjízdné. Pozor by si měli dát motoristé hlavně na silnicích nižších tříd, kde leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu a mohou se tam tvořit vyjeté koleje.

silnice lk zima A92Z3767
Foto: Silnice LK

Hlavní tahy jsou většinou jen holé a po chemickém ošetření vlhké. Na silnicích je většinou klid. Na hlavní silnici I/35 u Stráže nad Nisou ráno dopravu zkomplikovala nehoda nákladního a osobního auta. Obešla se bez zranění, ale uzavřený byl jeden jízdní pruh a v ranní špičce se ve směru na Liberec tvořila kolona. Před 08:00 se tam podařilo dopravu plně obnovit. Porouchaný kamion komplikuje dopravu také na silnici I/13 u Nového Boru na Českolipsku.

Kvůli sněhu zůstává na Liberecku pro nákladní auta nad šest tun zavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silnice se nesolí a leží na ní zledovatělá vrstva sněhu, kamiony tudy neprojedou. Alternativní trasa pro nákladní dopravu vede po silnici I/13 přes Frýdlant, kterou silničáři udržují chemicky.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují od minus jednoho do minus pěti stupňů Celsia. Většinou je zataženo a někde i slabě sněží. Vítr fouká jen slabý. Přes den by se mělo oteplit až na tři stupně, na horách bude ale mrznout po celý den. Další sněžení očekávají meteorologové v noci na čtvrtek.

čtk