Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji v noci nasněžilo, silničáři doporučují hlavně v horských oblastech zvýšenou opatrnost

26. 01. 2021 | 8:17

V Libereckém kraji v noci nasněžilo, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Hlavně v horských oblastech mohou být zbytky sněhu i na hlavních tazích, problémy tak mohou mít kamiony ve stoupáních. Přes den navíc očekávají meteorologové další sněžení, zesilovat bude vítr až na 70 kilometrů v hodině, v Jizerských horách a Krkonoších se tak během dne mohou tvořit sněhové jazyky a závěje.

silnice zima zimni udrzba silnicelk
Foto: Silnice LK

Žádné problémy aktuálně na silnicích hlášené nejsou. Kvůli sněhu ale zůstává na Liberecku pro nákladní auta nad šest tun je uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silnice se nesolí a je na ní ujetá vrstva sněhu, kamiony tudy neprojedou. Řidiči nákladních aut musí do Raspenavy a Hejnic po silnici I/13 přes Frýdlant, kterou silničáři udržují chemicky. Omezení tam potrvá, dokud na silnici přes Oldřichovské sedlo zůstane sníh.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují od minus dvou do minus pěti stupňů, přes den by měly vystoupat maximálně na dva stupně. Na horách bude mrznout po celý den. Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, místy mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu. Na silnicích nižších tříd je zledovatělá vrstva ujetého sněhu krytá posypem.

čtk