Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V listopadu na silnicích v kraji nikdo nezemřel, od začátku roku mají dopravní nehody 13 obětí

01. 12. 2020 | 14:51

V listopadu na silnicích Libereckého kraje nikdo nezemřel. Od začátku roku mají dopravní nehody v kraji 13 obětí, loni jich do konce listopadu bylo 12. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

V listopadu se stalo 314 nehod, což je o 77 méně než loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, 54 lehce. Loni těžké zranění utrpělo devět lidí a lehké 82. Celková škoda byla vyčíslena na 15,27 milionu korun, loni to bylo zhruba o půl milionu více.

Nejčastější příčinou havárií bylo letos v listopadu nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod, 17, se v listopadu stalo ve čtvrtek 19. listopadu a v úterý 24. listopadu.

Tabulka nehod za letošní listopad v okresech kraje

Okres Počet nehod Počet mrtvých
Česká Lípa 116 0
Jablonec nad Nisou 49 0
Liberec 104 0
Semily 45 0

Zdroj: Policie ČR

čtk