Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V listopadu zemřel na silnicích v kraji jeden člověk, loni nikdo. Od začátku roku si nehody vyžádaly 16 životů

01. 12. 2021 | 12:35

V listopadu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji jeden člověk, loni nikdo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 16 životů, to je o tři více než loni do konce listopadu. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

nehoda na FDwSiZ6WYAoosyt
Ilustrační foto, HZS LK

Jedinou listopadovou obětí nehod v kraji je jednašedesátiletý muž, kterého minulý týden v neděli srazil ve Cvikově mercedes. "Chodec při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Policie hledá případné svědky této nehody, která se stala krátce po 17:00 na silnici I/13. "Zejména prosíme o důležité svědectví řidiče neznámého vozidla, který měl podle námi získaných informací průběh nehody vidět a zastavit na krátký čas za mercedesem bezprostředně po ní. Jeho informace by mohly velmi pomoci při objasnění průběhu této tragické události," dodala Baláková. Případní svědci mohou zavolat na policejní telefonní číslo 158.

V kraji se během letošního listopadu stalo 344 nehod, což je o 21 méně než loni. Při nehodách byli tři lidé těžce zraněni, 60 lehce. Loni v listopadu utrpělo těžké zranění sedm lidí a lehké 59.

Nejčastější příčinou letošních listopadových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, následuje nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod - 20, bylo letos v pátek 5. a ve středu 24. listopadu.

Za 11 měsíců letošního roku se podle předběžných údajů v Libereckém kraji stalo 4158 dopravních nehod, při nichž 43 lidí utrpělo těžké a 964 lehké zranění. Za loňský leden až listopad policisté evidují 4199 nehod. Zraněných bylo 1075 lidí, z toho 71 těžce.

Nehody v listopadu 2021 v okresech Libereckého kraje:

Okres Počet nehod Počet mrtvých
Česká Lípa 141 1
Jablonec nad Nisou 60 0
Liberec 102 0
Semily 41 0

Zdroj: Policie ČR

čtk