Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V srpnu nastoupí do vedení dvou gymnázií a sklářské střední školy noví ředitelé

31. 07. 2019 | 16:23

K prvnímu srpnovému dni převezmou vedení tří škol zřizovaných Libereckým krajem noví ředitelé. Rada kraje je jmenovala na základě výsledků konkurzních řízení.

studentTabuleVzorce
ilustrační foto

„Většina ředitelů středních škol již převzala řízení letos v červenci. Počátkem srpna nám na školy nastoupí tři noví ředitelé. Moc mne těší, že všichni jmenovaní jsou odborníci a mají s vedením školy potřebné zkušenosti,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Novým ředitelem Gymnázia v Tanvaldu se stane RNDr. Jan Kohoutek, Gymnázium ve Frýdlantu bude řídit Mgr. Pavel Čumpelík a ředitelem Vyšší odborné školy sklářské a střední školy v Novém Boru byl jmenován Mgr. Jiří Janás.

Jmenování ředitelů škol předcházela konkurzní řízení, o jejichž vyhlášení rozhodla rada kraje v návaznosti na končící šestileté funkční období ředitelů, a to v souladu s příslušným ustanovením školského zákona. Konkurzy proběhly celkem na osmi středních školách.

LK/Andrea Fulková