Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V pátek začíná Rally Bohemia, policie diváky varuje před závodními elektromobily. Nejsou slyšet

08. 07. 2021 | 12:26

Letošní ročník Rally Bohemia začíná v pátek 9. července diváckou rychlostní zkouškou na Autodromu Sosnová u České Lípy, která závod uvede. Časový harmonogram a přehled všech uzavírek zde.

bohemka3detail
ilustrační archivní foto Artur Irma

Oficiální soutěž pak organizátoři slavnostně zahájí v sobotu 10. července na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, odkud se závodníci přesunou na rychlostní zkoušky na Semilsko, Jablonecko a Liberecko. V neděli soutěž pokračuje na Mladoboleslavsku.

V souvislosti s očekávaným zvýšeným pohybem motorových vozidel na silnicích  i  plánovanými uzavírkami v místech konání rychlostních zkoušek žádáme řidiče, aby k sobě byli navzájem ohleduplní, respektovali přechodná dopravní značení, důsledně dbali pokynů pořadatelů soutěže a dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu.

Obzvlášť motoristy upozorňujeme na to, že nesmějí parkovat na výjezdech z tratí rychlostních zkoušek, aby neblokovali průjezd sanitních nebo hasičských vozidel. Zakázáno je také parkovat na dalších místech v bezprostřední blízkosti konání závodů nebo přebíhat při závodech dráhu rychlostních zkoušek. 

Diváky Rally Bohemia rovněž varujeme před závodními elektromobily, které se po dráze pohybují velmi tiše, a proto je nemusí vždy slyšet a včas na jedoucí vozidla zareagovat.

PČR/Ivana Baláková