Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Většina omezení na silnici z Liberce na Turnov skončí s měsíčním předstihem do měsíce

04. 08. 2019 | 8:22

Většina omezení na frekventované čtyřproudé silnici 35 mezi Libercem a Turnovem skončí s měsíčním předstihem, 29. srpna. Poté budou stavbaři už jen dokončovat rekonstrukci mostu v Jeřmanicích. Práce potrvají do prvního říjnového týdne, řekl ČTK vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. "Práce na mostě urychlit nelze," dodal.

Radelsky-mlyn-prestavbawww.valbek.cz
archivní foto

Rekonstrukce silnice z Liberce na Turnov a Prahu začala v dubnu. Doprava je aktuálně svedena na téměř pěti kilometrech od Jeřmanic k Hodkovicím nad Mohelkou do dvou jízdních pruhů. Denně se před zúžením vytvářejí dlouhé kolony, ve kterých motoristé nezřídka stráví i půl hodiny. Při nehodách ještě více. S koncem letních prázdnin se předpokládá, že doprava ještě více zhoustne. I proto Čáp zkrácení termínu vítá. "Moc často to nebývá. Tady to zkrácení je docela významné, i s ohledem na důležitost této silnice," uvedl.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) kromě mostu v Jeřmanicích opravuje hlavně dosluhující povrch silnice. Práce ve dvou pruzích ve směru od Liberce do Turnova skončí v pátek 9. srpna, původně měly trvat až do konce měsíce. Od pondělí 12. srpna se dělníci pustí do oprav dvou jízdních pruhů ve směru od Turnova. "Přes víkend, kdy je nejmenší provoz, se bude přehazovat dopravní značení," řekl Čáp. Ve směru na Liberec se bude pokládat nový povrch hlavně v úsecích v okolí mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn, kde se odbočuje na Jablonec. Podle Čápa bude kvůli tomu od středy 14. do úterý 20. srpna uzavřen sjezd z rychlostní silnice I/35 od Turnova na I/65 na Jablonec nad Nisou a zároveň výjezd z I/65 na Liberec.

Omezení na silnici 35 jsou i v krajském města a v Turnově, v těchto místech budou práce pokračovat i po letních prázdninách. Na průtahu přímo v Liberci je ve směru na Děčín před tunelem doprava svedena do jednoho pruhu. Důvodem je rekonstrukce opěrné zdi u dopravního podniku, hotovo by mělo být do konce října. Omezení na silnici 35 na průtahu Turnovem potrvá zřejmě až do listopadu. Pracuje se tam na rekonstrukci mostu přes Jizeru a doprava je vedena obousměrně po jedné polovině mostu.

čtk