Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vlčí máky, které připomínají Den válečných veteránů, si můžete zakoupit ve vestibulu krajského úřadu

04. 11. 2019 | 19:36

Ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje máte od 4. do 14. listopadu možnost pořídit si vlčí mák, který připomíná Den válečných veteránů a jehož symbolika má původ v básni Na polích flanderských, kterou napsal John McCrae. Dodnes je připomínána tradice vlčího máku na paměť padlých vojáků každoročně 11. listopadu.​

Od 1. sv. války si svět připomíná hrdiny a padlé na válečných bojištích tím, že si lidé v tento den připnou na klopu kvítek vlčího máku. K této tradici se připojujeme i krajský úřad. Společnost Post Bellum, o.p.s., pořádá veřejnou sbírku, v níž si lidé mohou za symbolický a dobrovolný příspěvek vlčí mák pořídit. Připnutím máku na oděv uctíte životy válečných veteránů a zároveň přispějete na dokumentaci jejich vzpomínek pro archiv Paměť národa – www.pametnaroda.cz.  

Foto: LKVíce informací naleznete na níže uvedených odkazech:

https://www.postbellum.cz/co-delame/akce/den-valecnych-veteranu/

https://www.denveteranu.cz/

LK/Filip Trdla