Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Výlety do skalních měst mohou vynést výhru, stačí nasbírat tři turistická razítka

13. 06. 2019 | 7:00

Vyhrát různé ceny mohou turisté, kteří se vypraví na výlety do pískovcových skalních měst severních a severovýchodních Čech.

turistika BesediceCharousek
ilustrační foto: Pavel Charousek

Stačí se do konce října vypravit do Českého ráje, Broumovska a Českého Švýcarska a nasbírat na vybraných místech tři turistická razítka. Odměnou budou víkendové pobyty a další hodnotné ceny.

„Liberecký kraj každoročně podporuje společnou propagaci skalních měst České republiky.
Jedná se o turisticky velmi atraktivní oblasti, ve kterých je možné najít i krásná místa, kam však tolik návštěvníků nezamíří,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči
a cestovní ruch Libereckého kraje.

V každé z výše uvedených ob­lastí jsou tři místa, kde je možné orazítkovat soutěžní kupon. Na Broumovsku je to vstup do Teplických skal, zámek v Dolním Adršpachu, kde se nalézá
i horolezecké muzeum a chatová osada Ostaš.

Český ráj zvolil za soutěžní místa hrad Valečov, vstup do Prachovských skal a hrad Valdštejn. V Českém Švýcarsku musí návštěvníci zamířit do informačních center v Jetřichovicích, v děčínské knihovně anebo do Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě.

„Návštěvníkům chceme ukázat, že trávit léto v našich destinacích má smysl,“ řekl Pavel Lisák, koordinátor projektu Skalní města, v jehož rámci se soutěž koná. „Turisté totiž často netuší, co vše se v regionech skrývá. Díky této soutěži však jsou motivováni objevovat krásy skalních měst
i v sousedních oblastech.“

Soutěžní kupon najdou zájemci na pultech informačních center skalních měst, na soutěžních místech a online na www.skalnimesta.cz, kde je možné si ho vytisknout.


LK/Jan Mikulička