Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za posledních 24 hodin připadlo v kraji až 15 centimetrů sněhu, zejména v horách

21. 01. 2022 | 6:53

V Libereckém kraji jsou po sněhových přeháňkách silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Sníh je hlavně na vozovkách nižších tříd, na Jablonecku a Semilsku jsou zbytky rozbředlého sněhu i na hlavních tazích. Silničáři varují před tvorbou sněhových jazyků na Liberecku a v horských oblastech, vyplývá z dat na webu Ředitelství silnic a dálnic.

zimaAutoNew
ilustrační foto

Za posledních 24 hodin připadlo v kraji až 15 centimetrů sněhu, zejména v horách. Teploty byly ráno mezi dvěma až minus čtyřmi stupni Celsia, na horách mezi minus šesti až minus deseti stupni. Vrstva nového sněhu je na silnicích nižších tříd na Semilsku a Jablonecku, rozbředlý sníh je na vozovkách II. a III. tříd na Liberecku a zbytky sněhu jsou na vedlejších silnicích Českolipska.

Pro auta nad šest tun nadále platí zákaz vjezdu na silnici III. třídy mezi Mníškem a Raspenavou přes Oldřichovské sedlo na Liberecku. Objízdná trasa pro kamiony vede po silnici první třídy 13 přes Frýdlant.

Podle předpovědi bude dnes v kraji převážně polojasno, přechodně až oblačno a sněžit by mělo jen místy, zvláště na horách. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus třemi stupni Celsia a nulou, na horách mezi minus sedmi a minus čtyřmi. Přes den bude vát čerstvý severozápadní vítr, místy s nárazy kolem 55 kilometrů v hodině.

čtk