Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zbytky rozbředlého sněhu jsou na hlavních silnicích v horách. V noci opět mrzlo a teploty v kraji klesly až k minus 15 stupňům Celsia

13. 02. 2021 | 8:12

Zbytky rozbředlého sněhu jsou v Libereckém kraji na hlavních silnicích na Jablonecku a Semilsku. V dalších částech kraje jsou povrchy vozovek silnic I. tříd mokré či vlhké a místy mohou být namrzlé. Varování před možnou námrazou platí i v případě čtyřproudé silnice z Liberce na Turnov. Vyplývá to z údajů na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic. V noci v kraji opět silně mrzlo a teploty klesly až k minus 15 stupňům Celsia. V noci sněžilo jen místy, připadlo do jednoho centimetru sněhu.

silnice zima zimni udrzba silnicelk
Foto: Silnice LK

Na vedlejších silnicích v horských oblastech kraje je ujetá vrstva sněhu, v nižších polohách jsou na vozovkách zbytky rozbředlého sněhu nebo jsou povrchy vozovek mokré. Kvůli sněhu zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silnice se neudržuje chemicky, a pro nákladní vozy je nesjízdná. Alternativní trasa vede po silnici I/13 přes Frýdlant, kterou silničáři udržují chemicky.

Další sněhové přeháňky očekávají meteorologové přes den jen ojediněle. Mělo by být polojasno až oblačno, ojediněle až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus sedmi až minus čtyřmi stupni Celsia, na horách mezi minus deseti až minus sedmi stupni.

čtk