Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zima se nevzdává, silničáři  doporučují zvýšenou opatrnost hlavně v horách

19. 03. 2021 | 9:22

V Libereckém kraji do rána opět nasněžilo a místy se stále objevují sněhové přeháňky. Cesty jsou s opatrností sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost hlavně v horách, i na hlavních tazích tam leží zbytky sněhové břečky, která může klouzat. Průjezdný ale zůstává pro kamiony nad 3,5 tuny hlavní tah I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska.

zimaUdržbaFBsilnice lk
archivní foto: FB Silnice LK

Hlavní komunikace v Libereckém kraji jsou většinou holé a mokré, při teplotách pod nulou ale mohou namrzat. Opatrní by měli být motoristé na silnicích nižších tříd a hlavně v horských oblastech, na silnicích tam leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu. I proto zůstává pro kamiony nad šest tun stále zavřená silnice přes Oldřichovské sedlo do Raspenavy, která se neudržuje chemicky. Řidiči musí po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

V Libereckém kraji je ráno většinou polojasno až zataženo. Teploty se pohybují od minus čtyř do minus jednoho stupně, přes den vystoupají maximálně ke čtyřem stupňům, na horách ale může mrznout po celý den. Meteorologové očekávají na většině území kraje sněžení a sněhové přeháňky po celý den, k večeru bude sněžení četnější.

čtk