Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zlatý erb prodlužuje uzávěrku. Do soutěže o nejlepší weby měst a obcí se lze hlásit do konce května 

25. 04. 2021 | 9:10

Změnu v termínu podávání přihlášek zaznamenala soutěž Zlatý erb. Do krajského kola třiadvacátého ročníku soutěže, která hodnotí oficiální webové stránky obcí, elektronické služby nebo turistické webové prezentace, se lze nově hlásit do 28. května. Soutěž vyhlašuje ve spolupráci se spolkem Český zavináč Liberecký kraj.

počítač woman-2937216 1280
Ilustrační foto

„Prodloužení uzávěrky termínu umožní přihlásit se do soutěže i těm obcím či městům, které třeba doposud váhaly. Věřím, že stejně jako v uplynulých letech, ani v tomto ročníku Zlatého erbu nebude nouze o zajímavé webové prezentace,“ uvedl Jiří Ulvr, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

„Prostřednictvím soutěže Zlatý erb mohou tvůrci internetových prezentací, programátoři a provozovatelé stránek obdržet hodnocení a dobré nápady, jak udělat obecní internetové prezentace ještě lepší a příjemnější pro uživatele,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny ve třech kategoriích. První jsou nejlepší webové stránky města, druhou nejlepší webová stránka obce a třetí Smart City a nejlepší elektronická služba.

„V celostátním kole bude udělena také cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou ve Zlatém erbu soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a památky – hrady, zámky či muzea,“ doplnil radní Ulvr.

Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže www.zlatyerb.cz. Více informací podá za Krajský úřad Libereckého kraje Bc. Květa Šírová – telefon 725 259 891, e-mail kveta.sirova@kraj-lbc.cz, případně koordinátor soutěže Mgr. Jitka Hajžmanová – e-mail hajzmanova@zlatyerb.cz.

LK/Jan Mikulička