Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jilemnice chce letos začít s obnovou venkovního koupaliště, náklady odhaduje na 62 milionů

18. 03. 2024 | 13:45

Podkrkonošská Jilemnice na Semilsku chce letos začít s obnovou venkovního koupaliště, které je mimo provoz od roku 2007. Náklady radnice odhaduje na 62 milionů korun bez daně, rekonstrukci koupaliště zaplatí šestitisícové město ze svého rozpočtu. Starosta David Hlaváč (ODS) míní, že v ideálním případě koupaliště lidem otevřou v létě příštího roku.

koupačka
Ilustrační foto

"Od listopadu loňského roku máme stavební povolení. V březnu bychom měli dostat od projektantů položkový rozpočet a v dubnu chceme začít hledat ve výběrovém řízení zhotovitele. A v rámci vegetačního klidu už nyní tu plochu připravujeme na výstavbu," uvedl dnes starosta pro ČTK.

Venkovní koupaliště v Jilemnici je zavřené přes 15 let, dlouho v něm byla voda špatné kvality, v nevyhovujícím stavu bylo i zázemí. Po rekonstrukci půjde o koupaliště biotopového typu s čištěním vody přírodní cestou. Na délku bude mít skoro 70 metrů a na šířku 25 metrů. Bude v něm brouzdaliště, neplavecká část i plavecká s toboganem. Areál bude sloužit také pro venkovní sporty, například plážový volejbal.

Jilemnice není jediným městem v Libereckém kraji, které se v posledních letech rozhodlo rekonstruovat nebo vybudovat své venkovní koupaliště. Největším projektem je výstavba koupaliště v České Lípě za 290 milionů korun, město ho chce otevřít letos v červnu. Od minulé sezony je v provozu za 43 milionů korun zmodernizované koupaliště v Košťálově na Semilsku a před dvěma lety své koupaliště za 27 milionů opravila Chrastava u Liberce.

čtk