Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ani druhý zápas CHL body nepřinesl, Liberec podlehl Lulee 1:4

31. 08. 2019 | 18:55

Bílí Tygři ani na druhý pokus své první body v letošním ročníku CHL nevyválčili. Severočeši dlouho drželi vyrovnaný stav, ve druhé polovině utkání měl ale přece jen navrch švédský celek, který utkání v poklidu dovedl do vítězného konce.

Po pěti inkasovaných gólech na hřišti Belfastu vstoupila liberecká obrana do druhého zápasu CHL velmi ostražitě. Přestože šance se v první třetině rodily na obou stranách, síť se nezavlnila ani jednou a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Čekání na úvodní branku zápasu nebralo konce. Před domácí klecí dvakrát zahrozil Libor Hudáček, za zády gólmana Lassinanttiho ale neskončila jeho střela z mezikruží ani pohledná kombinace s Birnerem.

Jako první se nakonec těsně před polovinou zápasu prosadili Švédové a nutno podotknout, že to byla velká hokejová paráda. Krásný ťukes do prázdné brány zakončil za bezmocného Peterse Daniel Sondell. Když pak v závěru prostřední periody propálil kanadského gólmana ihned po buly Jesper Sellgren, vedla Luleå už 2:0.

Tygři však nesložili zbraně a ve třetí dvacetiminutovce srdnatě bojovali o návrat do zápasu. Rostislav Marosz přiblížil šelmy na rozdíl jedné branky, když Lencovu přihrávku zpoza brány přetavil v kontaktní gól. Naděje byla na světě!

S ohledem na čím dál riskantnější hru Bílých Tygrů však v liberecké obraně vznikala okénka. Jednoho takového využil po samostatném úniku Einar Emanuelsson, který brankou na 3:1 dodal švédskému celku do závěru klid na hokejky. Vítězství Luley potom v závěrečné minutě pečetil trefou do prázdné klece Filip Hallander.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec):

„Švédský tým byl výrazně lepší v situacích jeden na jednoho, v nichž vyhrál spoustu puků. Utkání rozhodla naše nedisciplinovanost ve druhé třetině, kdy jsme soupeři darovali téměř dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Neodehráli jsme vyloženě špatný duel, domácí ale byli lepší."

 

Luleå HF - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Sondell (Kovacs, Olausson), 39. Sellgren (Lundkvist, Ilomäki), 56. Emanuelsson (Tyrväinen, Sellgren), 60. Hallander (Engsund) – 51. Marosz (Filippi, Lenc). Rozhodčí: Kova, Björk – Yletyinen, Sandström. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 275. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Luleå HF

Lassinantti – Lundkvist, Sellgren, Själin, Engsund, Sondell, Jalvanti, Gunler, Styrman – Ilomäki, Tyrväinen, Brännström – Fabricius, Olausson, Kovacs – Emanuelsson P., Connoly, Hallander – Emanuelsson E., Beglund, Farley

Bílí Tygři Liberec

Peters – Šmíd (A), Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Kolmann, Bukač – Birner (A), Hudáček, Valský – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Jelínek (C), Vlach – Ordoš, Musil, Zachar

www.hcbilitygri.cz