Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ani pátý zápas libereckých Tygrů neskončil po 60 minutách, derby ovládla Mladá Boleslav

27. 09. 2022 | 20:15

Ani pátý zápas Tygrů v sezóně nedošel k rozuzlení během 60 minut základní hrací doby. V prvním derby letošního ročníku s Boleslaví následovalo za stavu 1:1 prodloužení, do kterého šli domácí v početní výhodě. Nedlouho před jejím koncem ji dokázal zužitkovat David Šťastný, který vystřelil svému týmu bonusový bod.

MB1
Foto z www.hcbilitygri.cz

Maskovaní muži obou celků předváděli dlouhou dobu výtečné výkony a bezbrankové ticho trvalo téměř polovinu klání. Mlčení prořízl v 27. minutě Adam Najman, jenž těžil ze skvělé práce Martina Faška-Rudáše za brankou. Jeho následný přesný pas z levého kruhu poté zblízka úspěšně umístil až do odkryté boleslavské kasy - 0:1.

V samotném závěru prostředního dějství si Boleslavští vybojovali početní výhodu, jejíž trvání si přenesli i do třetí třetiny. V ní po rozestavení přesilovkové formace v pásmu Liberce vyslal puk na bránu bek Alex Lintuniemi, do jeho nahození ještě hrábl holí Tomáš Fořt a tečí srovnal - 1:1.

Foto: twitter Bili tygri

Vývoj utkání se mohl pro Tygry nepříznivě otočit ve 46. minutě, kdy se po jedné z šancí domácích rozezvonila za Petrem Kváčou tyč! Sudí přihlížející této situaci však rozpažil jako znamení pro pokračování hry. Boleslavští hokejisté hráli po zbytek třetí části aktivněji, nicméně rozdílový gól nevsítili, a tak putovalo derby do souboje o bonusový bod za výhru v prodloužení.

V nastavení došlo k podobnému scénáři jako při první brance Boleslavi, tentokrát však nahození Lintuniemiho usměrnil až za Kváču forvard David Šťastný, jenž rozhodl o úspěchu svého celku 2:1 po prodloužení.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Branky a nahrávky: 41. Fořt (Lintuniemi, Lantoši), 61. Šťastný (Lintuniemi, Åberg) – 27. A. Najman (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3672. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání:0:1, 1:1.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – P. Kousal, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Bičevskis, Eberle.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Flynn – Vlach, Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Rychlovský, Jelínek (A), Šír.

www.hcbilitygri.cz