Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři s nožem na krku zabrali a v přestřelce vykřesali v Olomouci naději

09. 03. 2024 | 20:12

Ještě není konec. Svěřenci Filipa Pešána ve třetím utkání předkola odvrátili první olomoucký mečbol a minimálně do zítřka si prodloužili sezónu. V utkání bohatém na góly několikrát tahali za kratší konec, dvě branky ve třetí části ale převrátily třetí duel na jejich stranu.

hokej10
Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberečtí začali na Hané lépe a díky důrazu Jaroslava Vlacha na brankovišti se rychle ujali vedení. Kohouti ale vyrovnali hru a ve druhé třetině také skóre. Kotouč se po střele Dalibora Řezníčka odrazil od zadního mantinelu do tygřího brankoviště, kde si ho nešťastně srazil do vlastní brány Dávid Hrenák.

Foto: www.hcbilitygri.czNetrvalo to dlouho a Olomouc po druhém zásahu obránce Dalibora Řezníčka převzala otěže zápasu. Tygři rychle přispěchali s odpovědí, z gólové dorážky se radoval Michal Bulíř. Komfortnější pozici do závěrečného dějství však vystřelil Moře Silvestr Kusko.

Foto: www.hcbilitygri.czSeveročechy ale nepovedená druhá třetina nepoložila. V závěrečné dvacetiminutovce totiž nejprve vymazal náskok Moravanů Lukáš Derner a vzápětí v oslabení nechytatelně zakončil svůj samostatný nájezd Marek Zachar. A jeho trefa nakonec byla i tou poslední. Liberec ustál závěrečný tlak Olomouce a výhrou 4:3 snížil stav série na 1:2.

Foto: www.hcbilitygri.czHC Olomouc versus Bílí Tygři Liberec 3:4 (stav série 2:1)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 29. Řezníček (P. Musil, Káňa), 30. Řezníček (P. Musil), 38. Kusko (Škůrek, Klimek) – 6. Vlach, 32. Bulíř (Birner, Hawryluk), 50. Derner, 53. Zachar (Ivan). Rozhodčí: Šír, Obadal – Hynek, Hnat. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 500. Střely na branku: 19:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

HC Olomouc

Sedláček – Rutar, Sirota, Řezníček, Ondrušek (C), Rašner, Škůrek, Mareš – Orsava, P. Musil, Káňa – Navrátil, Macuh, Plášek – Bambula, Anděl, Kunc – Klimek, Knotek (A), Kusko

Bílí Tygři Liberec

Hrenák – Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Budík, Derner, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi (A), Vlach – Flynn, A. Najman, Rychlovský – Hawryluk, Bulíř (A), Birner (C) – Kel. Klíma, Šír, Zachar

Foto: www.hcbilitygri.czwww.hcbilitygri.cz