Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři se po moravskoslezském tripu vrací na domácí led. Tentokrát budou čelit Kometě

14. 01. 2021 | 19:15

Severočeši se po dvou venkovních zápasech stěhují opět pod Ještěd. Do cesty jim vstoupí Brno, které v poslední době také převážně sklízí body. Jak se zisk rozdělí tentokrát? Utkání v Home Credit Areně startuje už od pátečních 18 hodin!

hokej brno
Foto: www.hcbilitygri.cz

Trenér Patrik Augusta hodnotí duel se Zlínem:

„Utkání rozhodly neproměněné šance z naší strany. Vytvořili jsme si hodně střeleckých příležitostí, ale bohužel jsme nebyli produktivní v koncovce. Ve třetí třetině jsme udělali dva hloupé fauly, nabídli jsme soupeři dvě přesilové hry, které využil. Podařilo se nám vyrovnat při odvolání gólmana, ale poté jsme opět nedali šance. Soupeř hrál velmi obětavě, byl houževnatý a bojoval po celý průběh zápasu. Kvůli špatné produktivitě si neodvážíme více bodů.“

První prohra v novém roce

Tygři si od začátku roku 2021 drželi slušnou sérii výher, která jim výrazně pomohla k posunu v extraligové tabulce. Naposledy se v domácí aréně utkali s Českými Budějovicemi, kde ani jednou nezaváhali a zvítězili 7:0. V zápase si navíc Jaroslav Vlach připsal svůj první hattrick a Petr Kváča první čisté konto.

Úspěšně dopadl i výjezd do Třince, tam Liberečtí ani jednou neinkasovali. K jasnému vítězství dopomohly trefy Michala Bulíře a Radovana Pavlíka. Následně se Severočeši přemístili do Zlína, kde sehráli opravdu dramatický boj. Michal Bulíř v posledních dvou minutách utkání srovnal na 3:3 a zápas musely rozhodnout až nájezdy. Tam ale byli Berani o něco úspěšnější a získali o bod navíc.

Podobná úspěšnost

I Brnu se v lednu daří, čtvrtou výhru v řadě potvrdilo proti zlínským hokejistům, kde vstřelilo pět gólů. Poté ale Kometu zastavila Plzeň. Nerozhodné skóre 2:2 se muselo prodlužovat, v nastaveném čase indiáni proměnili svoji šanci o něco dřív.

V posledním utkání Moravané doma přivítali Spartu a opět nebylo o vítězi v základní hrací době jasno. Tentokrát se však Kometě prodloužení povedlo přesnou střelou Petera Muellera. V zápase se navíc útočník Jakub Klepiš podepsal pod dvě branky.Foto: www.hcbilitygri.czV této sezóně se Liberec s Brnem stihl potkat dvakrát, oba týmy ale pokaždé zvládly zvítězit na svém kluzišti. Na Moravě se nejprve radovali domácí po těsném výsledku 3:2, pod Ještědem zvítězili naopak Tygři 2:1. A jak to dopadne tentokrát? To se dozvíme už v pátek 15. ledna od 18 hodin!

Bílí Tygři Liberec HC Kometa Brno

Počet zápasů: 46
Bilance: 20 – 2 – 0 – 3 – 21
Skóre: 137:97Foto: www.hcbilitygri.czZajímavosti

  • Hlavními střelci brněnského celku jsou Peter Schneider s Peterem Muellerem. Útočné duo Kometě zajistilo už 31 branek.
  • V Radegast indexu obsazuje druhé místo Michal Gulaši. Z Tygrů je nejvýše postavený bek Lukáš Derner na 13. místě.
  • Kometě patří druhé místo v úspěšnosti v početních výhodách, promění přesně každou pátou přesilovku.

www.hcbilitygri.cz