Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři se v žebříčku evropských hokejových klubů umístili na 14. místě

06. 06. 2020 | 12:13

Jako každý rok zveřejnil server passionhockey.com neoficiální žebříček nejúspěšnějších evropských klubů za sezónu 2019/20. Bílí Tygři si oproti minulému osmnáctému místu opět polepšili a vešli se do TOP 15!

hokej tým pohár5
Foto: www.hcbilitygri.cz

Tento každoroční žebříček je vytvářen na základě výsledků jednotlivých týmů v dané sezóně. Do výsledného bodového zisku se počítají výsledky v domácí soutěži a v Champions Hockey League, v úvahu je brána také kvalita jednotlivých lig. Nejde sice o oficiální pořadí podle organizace IIHF, přesto je hokejovou veřejností velmi uznáváno.

Doposud nejlepším umístěním Liberce je fantastické čtvrté místo, které obsadil po mistrovské sezóně 2015/16. Následovala jedenáctá pozice a po předloňském ročníku, kdy šelmy vypadly už ve čtvrtfinále play-off, 48. stupínek. Naposledy zaznamenal náš tým 18. místo, nyní tuto pozici ještě vylepšil.

V uplynulém roce svěřenci trenéra Patrika Augusty dostali opět ovládli základní část, díky čemuž se v prestižním žebříčku posunuli na již zmíněnou čtrnáctou příčku. Z České republiky jsou jednoznačně nejúspěšnějším celkem, druhý Třinec je na 25. pozici.

Žebříček poté opět ovládl klub z KHL, tentokrát CSKA Moskva. Pro zajímavost můžeme ještě zmínit umístění soupeře Tygrů v CHL. Polský celek GKS Tychy, na nějž náš tým v Lize mistrů narazí, je na 177. místě. Liberecká farma z Benátek se mezi nejlepších 250 mužstev Evropy tentokrát nevešla.

Čtrnácté místo je každopádně pro libereckou organizaci velmi dobrou vizitkou a nám nezbývá než doufat, že Tygři budou i v následujícím ročníku patřit mezi ty nejlepší.

Tabulka nejlepších klubů Evropy podle passionhockey.com

Pořadí  Klub				Země	         Body   

1.	CSKA Moskva		        Rusko	         52.01           =
2.	Luleä HF			Švédsko	         51.17         +10
3.	Barys Kazaň			Rusko	         49.65         +22
4.	SKA Petrohrad	                Rusko	         47.57           -2
5.	Kärpät Oulu 			Finsko           46.26          -2
14.	Bílí Tygři Liberec              Česká republika	 43.29          
25.	Oceláři Třinec			Česká republika  40.61          -5
27.	Škoda Plzeň		        Česká republika  40.10  

Kompletní pořadí naleznete zde.

www.hcbilitygri.cz