Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bílí Tygři těsně předčili Mladou Boleslav, před reprezentační pauzou si připsali třetí výhru v řadě

02. 11. 2019 | 20:11

Bílí Tygři si před reprezentační přestávkou připsali třetí výhru v řadě! Cesta k ní ale rozhodně nebyla lehká, Liberečtí totiž po první třetině prohrávali 0:1. V druhé části hry si ale díky gólům Michala Birnera a Ronalda Knota vzali vedení na svou stranu a do konce zápasu ho už nepustili.

hoMB19vyhraLeží
Foto: www.hcbilitygri.cz

Tygři do zápasu vstoupili aktivně. Už v první minutě se do velké šance dostal Libor Hudáček, sám před Gasperem Krošeljem ale neuspěl. Vzápětí si Liberečtí zahráli přesilovku, v níž si vypracovali slibný tlak, úvodní gól z něj však nevytěžili. A to je následně mohlo hodně mrzet. Maris Bičevskis získal díky dobrému napadání za brankou kotouč, přiťukl ho exlibereckému Janu Stránskému, který si vybruslil až před Justina Peterse a střelou do pravého horního rohu udělil hostům lekci z produktivity - 1:0!

Severočeši byli i nadále trochu aktivnější, jenže Krošelj všechny jejich pokusy pochytal. I Boleslavští ale měli své šance, hlavně ve dvou přesilovkách, které měli ve zbytku první třetiny k dispozici, druhou branku však nepřidali. Po úvodní části hry tak šelmy odcházely do kabin s jednogólovým mankem.

A to Tygři rychle smazali! Už v třetí minutě druhé třetiny totiž Libor Hudáček našel hezkou přihrávkou zpoza branky Michala Birnera, jenž se sám před Krošeljem nemýlil - 1:1. Vstřelený gól hosty nabudil a rázem byli na ledě více vidět, vedoucí gól se jim však vstřelit nedařilo.

Foto: www.hcbilitygri.cz

V 29. minutě se Bruslaři mohli po vyloučení Marka Zachara vrátit zpátky do vedení. Stal se ale pravý opak! Obránce Ronald Knot se v oslabení dostal do samostatného úniku a krásným bekhendovým blafákem nedal Krošeljovi šanci - 1:2. Severočeši mohli navýšit svůj náskok v dvou přesilovkách, ani jednu z nich však nevyužili. Po prostřední dvacetiminutovce tak vedli o jednu branku.

V úvodu poslední třetiny se do dobré šance dostal Rostislav Marosz, jenže z pravé strany minul branku. Následně sám na Krošelje ujížděl Marek Zachar, ani jemu se však nepodařilo navýšit vedení svého týmu. Pak už začali kousat i Bruslaři, Liberečtí je ale díky dobré obraně k větším šancím nepouštěli.

S přibývajícím časem se a víc a víc začala projevovat snaha Boleslavských o vyrovnání, Justin Peters ale dobrými zákroky držel svůj tým. Minutu a půl před koncem třetí třetiny odjel Krošelj na střídačku, jenže ani v šesti se domácím srovnat nepodařilo. Nejblíže k tomu měl Adam Zbořil, jenž měl před sebou prakticky prázdnou branku, v rozhodujicím momentě mu však přeskočil puk přes hokejku! Svěřenci trenéra Patrika Augusty si tak před reprezentační přestávkou připsali třetí výhru v řadě.

www.hcbilitygri.cz