Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

České hokejistky porazily v Liberci Švédsko 5:2 a na posledním turnaji před MS jsou druhé

11. 02. 2024 | 18:12

AKTUALIZOVÁNO: České hokejistky porazily v Liberci Švédsko 5:2 a na turnaji, který pro ně byl generálkou na dubnové mistrovství světa v USA, obsadily druhé místo. Závěrečnou akci seriálu Euro Hockey Tour vyhrály se ziskem deseti bodů Finky, nejúspěšnějším týmem v součtu všech čtyř turnajů byla česká reprezentace.

hokej ženy výhra GGEUhK1XgAAOCWe
Foto - zdroj: X/Hokejový nároďák žen

Švédky se dnes v Home Credit Areně dostaly v 7. minutě do vedení, ale Češky ještě v první třetině zápas, který sledovalo 3155 diváků, otočily. Dvěma góly a asistencí se pod výhru svěřenkyň kanadské trenérky Carly MacLeodové podepsala Kateřina Mrázová. Velmi dobrý výkon proti aktivně hrajícím Seveřankám podala brankářka Blanka Škodová.

"Musím ocenit hru Švédek, které se neustále snažily a tlačily. Myslím si, že jsme odehrály nejlepší zápas na turnaji. Byl těžký, na konci náročného turnaje, což je ale skvělé. Nejtěžší duely totiž přichází vždy na konci" řekla MacLeodová a ocenila podporu fanoušků v Liberci. "Máme za sebou neuvěřitelný týden a jsem ráda, jak jsme se zde prezentovaly," podotkla bývalá vynikající hokejistka.

Češky dnes hrály čtvrté utkání ve čtvrtém dnu, nakonec se dokázaly vyrovnat i s řadou oslabení včetně jednoho pětiminutového. "Jsem pyšná na holky, jak jsme to zvládly. Švédky hrají hodně fyzický hokej, jsou silné na kotouči. Myslím si, že to byl byl dobrý zápas," řekla Mrázová po čtvrté české výhře nad Švédskem v sezoně.

Hokejistky se teď už budou chystat na dubnové MS, na němž budou obhajovat bronzové medaile. "Turnaj nám ukázal, že když hrajeme náš hokej, dominujeme. A v tom chceme pokračovat," řekla Mrázová a také ocenila fanoušky. "Jsem ráda, že jsme hrály doma a lidi přišli. Moc si toho vážíme. Je vidět, že jdeme nahoru a na mistrovství si určitě pojedeme pro medaili. Chceme obhájit bronz, a když by se povedlo něco více, byly bychom rády," dodala.

Česko - Švédsko 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky: 45. a 51. Mrázová, 10. Šapovalivová, 11. Pejzlová, 31. Křížová - 7. Forsgrenová, 46. Lundinová.

Finsko - Německo 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Tabulka:

1. Finsko 4 3 0 1 0 14:4 10
2. Česko 4 2 1 0 1 17:12 8
3. Švýcarsko 4 2 0 1 1 10:10 7
4. Švédsko 4 1 1 0 2 11:10 5
5. Německo 4 0 0 0 4 1:17 0

čtk