Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českou volejbalovou scénu  čeká novinka. V Liberci se poprvé uskuteční domácí klubový Superpohár

20. 09. 2021 | 7:19

Českou volejbalovou scénu dnes čeká novinka. V Liberci se poprvé uskuteční domácí klubový Superpohár. Od 17:00 se nejprve střetnou úřadující mistři extraligy Karlovarsko s vítězem poháru domácí Duklou a od 20:00 přijdou na řadu ženy. Šampionky z Dukly Liberec vyzvou pražský Olymp, který narychlo nahradil vítězky poháru z Olomouce. Ty odstoupily kvůli zdravotním problémům v týmu.

duklaVolejUniv2
archivní ilustrační foto liberecké Dukly

V dresu liberecké Dukly by se měl představit i nahrávač Luboš Bartůněk, kterému se dařilo na mistrovství Evropy v Ostravě. Složitou přípravu mělo Karlovarsko, jelikož trenér Jiří Novák je zároveň koučem národního týmu a na evropském šampionátu hráli v základní šestce smečař Lukáš Vašina a blokař Adam Zajíček.

"Tým fungoval o šesti hráčích. Přípravných zápasů bylo tak poskrovnu, že budeme muset uvařit něco z vody," konstatoval trenér Novák a zároveň dodal: "Ale je to trofej a určitě se o ni chceme poprat."

čtk