Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Čeští biatlonisté se znovu rozloučí se sezonou supersprintem v Břízkách

21. 03. 2023 | 19:22

Čeští biatlonisté se znovu rozloučí se sezonou supersprintem v jabloneckém areálu v Břízkách. Tradiční akce, která byla loni obnovena po koronavirové pauze, má především exhibiční charakter. Rozdělují se ale při ní republikové tituly. Fanouškům by se měla předvést kompletní česká špička, která minulý víkend ukončila sezonu Světového poháru.

davidovaBiatlon
Možná přijede i Markéta Davidová a vrátí na sportoviště, kde s biatlonem začínala.

Zveme Vás na MČR mužů a žen v supersprintu – BIATLONOVÁ EXHIBICE 2023. Očekáváme účast seniorských a juniorských reprezentačních družstev v biatlonu.

Místo konání: Biatlonový areál Břízky, Jablonec nad Nisou.

Termín konání: 22.3.2023 od 16:30 hod.

Zdroj: www.biatlon.cz

Po kvalifikaci se nejlepších osm v každé kategorii dostane do finále. To se pojede na pěti okruzích dlouhých zhruba 800 metrů. Čtyřikrát se bude střílet, dvakrát vleže a dvakrát vestoje, a za každý nesestřelený terč bude následovat trestné kolo, které je podobně jako ve smíšené štafetě dvojic dlouhé 75 metrů. Náhradní náboje závodníci nebudou mít k dispozici.

Loni vyhráli Jessica Jislová a Tomáš Mikyska. Závod byl ale především ve znamení rozlučky s Evou Puskarčíkovou a dalšími Natálií Jurčovou a Tomášem Krupčíkem.

Biatlonový podvečer začne 22.3. nástřelem od 16:30 a v 17:10 je v plánu kvalifikace. Finálové závody by měly začít krátce před osmnáctou hodinou. Nejdříve pojedou muži a po nich budou následovat ženy.

čtk