Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Další hokejový rekord! Po Šmídovi se do historických tabulek zapsal i Michal Birner

18. 02. 2020 | 12:19

Poté, co Ladislav Šmíd překonal rekord v času stráveném na ledě za jeden zápas základní části, předvedl další výjimečný výkon Michal Birner. Jakým počinem se zkušený útočník zapsal do historických tabulek?

hoRekord
Tygři rekordman na snímku uprostřed.

Dokončit hattrick v prodloužení se v základní části české extraligy historicky podařilo jen třinácti hráčům. Liberecký Michal Birner je jedním z nich, jako jediný to navíc dokázal dvakrát, a to dokonce jen v jedné sezóně!

Poprvé se to zkušenému forvardovi povedlo v utkání 2. kola proti pražské Spartě. V památném zápase prohrávali Tygři po první třetině už 2:6, pak se ale nadechli k velkému obratu a nakonec vyhráli 8:7 po prodloužení. O poslední tři branky se postaral právě Birner, který si připsal i jednu asistenci.

Rekord pak stanovil v 44. kole proti Litvínovu, kdy se mu povedl stejný kousek. Oproti utkání se Spartou se Libereckým začátek proti Vervě povedl a brzy vedli o dvě branky, hosté ale vyrovnali a ještě tři minuty před konce základní hrací doby vedli. Pak to však na sebe vzal Birner, jenž zápas poslal do prodloužení, které následně i sám rozhodl.

Tygři mají v letošní sezóně na svém kontě už pět hattricků. Kromě dvou zápisů Birnera se to dvakrát povedlo Liboru Hudáčkovi a jednou i Radanu Lencovi. Zajímavé je, že hned třikrát to bylo proti pražské Spartě, proti které zatím Liberečtí v probíhajícím ročníku pálí ostrými.

Nezbývá než doufat, že se libereckým střelcům bude dařit i nadále a hattricky budou jen přibývat. Třeba se jednoho dočkáme už v příštím kole, v kterém Tygři vyrážejí do Olomouce. 47.kolo se hraje v pátek 21.2.2020 od 18 hodin na hřišti soupeře. Podpořte je alespoň na dálku!

www.hcbilitygri.cz