Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Další uvolnění vládních opatření se dotknou maximální kapacity arény. Novinky začnou platit v září

21. 08. 2021 | 12:21

V tomto týdnu došlo k úpravě vládních opatření, která budou platná od září. Ta znamenají především mírné rozvolnění v tom, jakým způsobem bude možné naplnit Home Credit Arenu. Stávající opatření znamená, že je na hromadných akcích konaných ve vnitřním prostředí možné vpustit 3 000 osob, které se prokáží antigenním či PCR testem, a zbylou kapacitu lze navýšit na 100 % návštěvníky, kteří jsou očkováni či kteří prodělali nemoc COVID-19.

hoFansRouškyMávaj
archivní foto

Toto opatření bude platné ještě pro nadcházející přípravný zápas s Mountfieldem HK, který Bílí Tygři odehrají ve čtvrtek 26. srpna. Další domácí duely však náš tým čekají až v měsíci září, a právě od 1. září vejde v platnost nová úprava současných vládních nařízení.

Jako základní hranice opět poslouží číslo 3 000 otestovaných či očkovaných fanoušků. Nově však platí, že ze zbylé kapacity musí být očkována či být po prodělání COVID-19 pouze 50 % návštěvníků. To zní trochu složitě, co to tedy znamená v praxi?

Home Credit Arena má kapacitu 7 500 osob. Po odečtení 3 000 otestovaných či naočkovaných, o nichž se zmiňuje opatření, zbývá 4 500 míst. Polovina z tohoto čísla, tedy 2 250 osob, může u vstupu stále využít antigenní či PCR test. Reálně je tedy možné naplnit Home Credit Arenu až 5 250 otestovanými fanoušky a do plné kapacity doplnit alespoň 2 250 očkovanými či takovými osobami, které již onemocnění v posledních 6 měsících prodělaly.

"Jedná se o poměrně malou úpravu opatření, zároveň to však vzhledem ke kapacitě Home Credit Areny znamená, že už by ani otestovaní fanoušci neměli mít problém se na utkání dostat. Z až 7 500 osob v aréně jich může být až 5 250, což už je tak vysoký limit, že by neměl být překonán," vysvětluje marketingový manažer Dominik Jakubec.

"Jsme rádi, že je díky novému opatření přístup do Home Credit Areny opět o něco snadnější. Nadále vývoj sledujeme a jsme připraveni na něj reagovat tak, abychom fanouškům na zápasech Bílých Tygrů nabídli co nejkomfortnější zážitek," dodává Jakubec.

O konkrétním režimu vstupu na přípravné zápasy bude klub informovat začátkem příštího týdne.

www.hcbilitygri.cz