Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Defenzivu libereckých fotbalistů doplnil jednadvacetiletý řecký bek Marios Purzitidis

27. 10. 2020 | 20:39

Defenzivu libereckých fotbalistů doplnil řecký obránce Marios Purzitidis. Jednadvacetiletý zadák, který naposledy působil v druholigovém Plataniasu, podepsal se severočeským klubem smlouvu na tři roky. Účastník základní skupiny Evropské ligy o tom informoval na svém webu.

fotbal obránce
Foto: www.fcslovanliberec.cz

"Marios je mladý levonohý stoper, který k nám přišel na testy, při nichž zaujal. Odehrál i přípravný zápas proti Dukle. Má dobré fyzické parametry i solidní práci s míčem, navíc rozumí česky. Má všechny předpoklady být pro nás do budoucna platným hráčem," uvedl liberecký trenér Pavel Hoftych.

Purzitidis vyrostl v řeckočeské rodině. "Česky rozumím díky rodičům, odmalička mě učili. V Liberci se mi moc líbí, i když slunce jsem tady neviděl snad týden. Je to pro mě dobrá volba, ale musím makat," konstatoval Purzitidis.

čtk