Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dnes to byl náš zápas, pochvaloval si liberecký obránce Ladislav Šmíd

18. 01. 2020 | 7:59

Na třináct zápasů prodloužili domácí vítěznou sérii hokejisté Liberce a navíc potěšili své fanoušky i kanonádou proti Plzni. Indiánům výhrou 7:1 oplatili prohru 2:3 z prvního vzájemného souboje v sezoně, který se odehrál na západě Čech v úterý. Navíc se Bílí Tygři posunuli do čela extraligy před Spartu.

hokej šmíd 5
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Bavilo nás to. Občas máte zápasy, kdy na co sáhnete, tak to vám tam spadne. Ale začalo to už od prvního střídání, kdy jsme plnili, co jsme si řekli. Nic proti Plzni, ale dnes to byl náš zápas," řekl po utkání liberecký obránce Ladislav Šmíd.

"Myslím, že celý zápas jsme kontrolovali. Jsem moc rád, že jsme dokázali odpovědět na zápas v Plzni. A pak si začnete věřit, sebevědomí určitě naroste," podotkl Šmíd.

V polovině úvodní části měl velký podíl na úvodním gólu utkání. Parádně se uvolnil na modré čáře a předložil puk před branku volnému Michalu Bulířovi. "Zkusil jsem udržet puk na modré, Bulda si hezky odskočil, viděl jsem ho, dal jsem mu to a on dal gól. Taková akce samozřejmě potěší, tým to nakoplo, pak už jsme docela dominovali," pousmál se po zápase herně nejvytíženější obránce extraligy.Foto: www.hcbilitygri.czZatímco před třemi dny v Plzni doplatili Bílí Tygři na disciplínu a dva góly dostali v oslabení, dnes to bylo jiné. "V Plzni nás nedisciplinovanost stála zápas. Dnes jsme se toho jakžtakž vyvarovali a ve hře pět na pět jsme dominovali," zhodnotil duel Šmíd.

Západočeši byli dalším z řady týmů aspirujících na čelní umístění, které v Liberci utrpěly vysokou porážku. Předtím to byly Třinec či Kometa Brno - na severu Čech přitom hráči obou celků prohráli shodně 0:5.

"Možná je to tím, že s týmy, které bojují takzvaně o přežití, je to těžké. Nechci nikoho snižovat, ale nechají tam duši, bojují o každý bod, padají do střel. S těmi dalšími je to hokejovější. Myslím, že v těch hokejovějších zápasech se pak my cítíme jako doma," dodal Šmíd.

čtk