Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do Liberce míří Hanáci, odčiní Tygři sobotní zaváhání na Kladně?

06. 10. 2019 | 5:27

V rámci 8. kola české nejvyšší soutěže Tygři odehrají duel se sedmými Hanáky. Šelmy tak nastoupí druhý den po prohraném zápasu s Kladnem a budou se chtít poprat o vítězství. Utkání se koná v neděli od 16:00 v Home Credit Areně.

hoOLOpozv
Foto: www.hcbilitygri.cz

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 20
Bilance: 8 – 2 – 0 – 2 – 8
Skóre: 47:31

Šest ze sedmi! Statistikám kraluje ofenziva

Tygrům se v prvních sedmi extraligových zápasech podařilo nasbírat 16 bodů. Bohužel po šesti výhrách v řadě prohráli s Kladnem, kde opět padlo mnoho branek. I přes prohru se Liberec dělí o první místo v tabulce s rivalskými Bruslaři.

Při posledním domácím utkání se v Home Credit Areně představili zlínští Berani. I přes gólovou přestřelku zvítězili Tygři 6:4, a tak se mohou chlubit nejlepším vstupem do extraligy za celou svoji působnost v nejvyšší domácí lize.

Den před zápasem s Olomoucí šelmy vyzvaly v dohrávce 7. kola kladenské Rytíře. Až do druhé třetiny Severočeši vedli. Ve třetí části se následně domácím podařilo převalit skóre na svoji stranu, ale Michal Birner individuální akcí srovnal. V posledních dvou minutách však Jaromír Jágr podruhé skóroval z dorážky a definitivní vítězství si Rytíři potvrdili střelou do prázdné. Tygři byli poprvé v této sezóně poraženi 3:5.

Olomouc drží vyrovnaný stav výher a proher

Hanáci mají vyrovnaný vstup do nového ročníku soutěže. Vyhráli čtyři ze sedmi utkání a nyní zaujímají sedmou příčku v tabulce. Před sezónou Kohouti obměňovali kádr a výraznějšími posilami jsou útočníci Rostislav Olesz, který přišel z Vítkovic, a Lukáš Klimek, který v minulé sezóně oblékal dres Sparty. Naopak z Olomouce odešli útočník Aleš Jergl do Hradce Králové a obránce Jakub Galvas do finského klubu Jukurit.

Poslední zápas odehráli Kohouti s Indiány z Plzně. Na ledě se proti sobě postavili dva týmy, jeden s pevnou obranou a druhý s produktivním útokem. Tento duel dopadl lépe pro Plzeň, která rozhodovala utkání v přesilových hrách. Nakonec Hanáci prohráli 0:4.

Vyrovnané vzájemné zápasy

Ač se to nezdá, Tygři a Kohouti mají vyrovnané statistiky vzájemných zápasů. Podaří se šelmám vyhrát, začít novou sérii výher a vylepšit si statistiky zápasů s Olomoucí? To se dozvíte v neděli od 16:00 v Home Credit Aréně. Přijďte v bílém a se svými hlasivky podpořte hráče!

www.hcbilitygri.cz