Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do Liberce přijede TTC Ostrava. V akci bude i legendární kapitán Petr Korbel!

14. 01. 2022 | 9:41

Výhra 3:1 v Hodoníně usadila SKST Liberec napevno mezi nejlepší osmičkou extraligové tabulky. Další překážka na cestě vzhůru nosí na dresech nápis TTC Ostrava. Dvojnásobný mistr povede v pátek od 18 hodin legendární kapitán Petr Korbel.

stolní tenis fb 271803889 7054712574569592 7046091227677796992 n
Foto: FB/SKST Liberec

Rok 2022 by podle čínského kalendáře měl být ve znamení tygra. Toho nosí ve znaku i liberecký klub a vesmírná magie zatím, zdá se, fungovala. V nejvyšší soutěži se zadařilo na jihu Moravy a příjemné zprávy přivezla také místní mládež z republikových turnajů v Havířově. Monika Pařízková odjela se stříbrem z kategorie U17 a postupem ze skupin se prezentoval i Jan Fiřt s Filipem Wolfem.

Teď má extraligový Liberec na programu sérii čtyř domácích utkání v řadě. Začíná s TTC Ostrava, která spadla na šestou pozici, ačkoli by jistě ráda mířila výš. S Petrem Korbelem v sestavě ani menší ambice nečekejte. V klubu působí od roku 2016 a kromě dvou titulů vždy dokráčel alespoň k medaili. Někdejší 17. hráč světa i s pěti křížky pořád válí. Ve stále kvalitnější soutěži si drží 60% bilanci. Poradil si například s obranářem Kučerou či Petrem Davidem. Přednost v sestavě ale dává mladším kolegům. Atleticky vybavený Jakub Kleprlík doběhl zatím na čtvrté místo žebříčku (bilance 14-4), neméně dynamický mladý Slovák Filip Delinčák je na tom o poznání hůř (3-13), ale hned pětkrát prohrál v těsné koncovce pátého setu.

Liberec se může opřít o nalezené sebevědomí. Tři výhry ze čtyř posledních střetnutí vypadají nadějně. Pravidelně bodují zejména Shouman se Seibertem. „Určitě je vidět zlepšení, nejsme tak ustrašení. O body se ale musí začít dělit všichni, jinak v tak nabité soutěži nemáte šanci uspět,“ ví i občasný kouč a zároveň předseda oddílu Jiří Veselka.

Domácí prostředí snad přinese kýžený pozitivní efekt. Jde sice o televizní utkání, ale všichni diváci jsou srdečně zváni i na tradiční pivo zdarma.

SKST Liberec