Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do příští sezony Liberec vstoupí s novým logem a novým koučem. Radoslav Kováč je bývalým kapitánem Slovanu

26. 05. 2024 | 17:44

AKTUALIZOVÁNO: FC Slovan Liberec odtajnil nové moderní logo, které bude využívat od nadcházející sezony. Budoucí znak klubu představujeme prostřednictvím videa a na speciální webové stránce.

KovačKpitan
Novým trenérem bude bývalý kapitán Slovanu Radoslav Kováč. "Po téměř přesně deseti letech od jeho posledního zápasu v dresu Slovanu vítáme zpět v Liberci našeho bývalého kapitána," píše klub na webu

Hvězda ze severu

Slovan Liberec je symbolem nezdolného ducha severu.
Naše identita vychází z pevnosti a odhodlání, které odrážejí nekompromisní charakter našeho regionu. Hrdě se opíráme o své kořeny a neúprosnou práci. Tři tituly mistra České republiky potvrzují naši pozici mezi nejlepšími fotbalovými kluby,

„Slovan prochází procesní a strukturální přestavbou. Měníme mimo jiné i přístup ke komunikaci s fanoušky, měníme chování na přestupovém trhu a měníme ambice, které klub má. Změna vizuální identity klubu je jedním z důležitých střípků do celé skládačky. Jedním z našich zásadních úkolů je získat zpátky fanoušky, které klub historicky měl a kteří chodili na zápasy, nebo se na ně dívali v televizi, a zároveň je naším velkým cílem získat fanoušky nové a to nejen z Liberce, ale z celého Česka,“ vysvětluje majoritní akcionář klubu Ondřej Kania a doplňuje: „Každý rebranding v prvních hodinách a dnech budí velké vášně a chvíli trvá, než si na něj lidé zvyknou. Jsem ale přesvědčen o tom, že jsme jako klub spolu s externími partnery v celém procesu odvedli maximální úsilí a že nová identita se povedla.“

Ředitel marketingu a obchodu Štěpán Hanuš vysvětluje další postup: „Dnes jsme představili novou vizuální identitu a logo, které začne platit od startu následující sezóny. Odtajněním loga pro nás ale celý příběh nekončí. Naopak v nejbližších týdnech musíme aplikovat novou identitu do všech míst v outdooru i digitálním prostředí. Chceme také fanouškům už brzy nabídnout nový merch ve fanshopu a chystáme i další novinky. Vše se budeme snažit směřovat na termín klubových narozenin, které vycházejí na 12. července.“

nové logo Slovanu Liberec

Podrobnosti k nové vizuální identitě „Hvězdy ze severu“, včetně vysvětlení geneze nového logotypu nebo odpovědí na nejčastější dotazy fanoušků, najdete na webu www.hvezdazeseveru.cz.

www.slovanliberec.cz

Liberec potvrdil příchod trenéra Kováče, podepsal s ním dlouhodobou smlouvu

Liberec fotbalový klub potvrdil, že prvoligový A-tým od příští sezony povede trenér Radoslav Kováč. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý kapitán Slovanu po konci v Pardubicích podepsal se severočeským klubem blíže nespecifikovanou dlouhodobou smlouvu. Liberečtí o tom informovali na svých internetových stránkách.

Novým trenérem bude bývalý kapitán Slovanu Radoslav Kováč, foto z www.slovanliberec.cz

Kováč už v sobotu po vítězství Pardubic 1:0 v Ďolíčku nad Bohemians 1905 v posledním kole ligové nadstavby prozradil, že je dohodnutý se Slovanem. "Před nadstavbou se mi těžko spalo. Byl jsem už podepsaný v Liberci a byl jsem snadný terč, ten tlak od vedení byl velký," řekl na tiskové konferenci Kováč.

Ve Slovanu, který v této ligové sezoně obsadil po základní části sedmé místo a pak neuspěl v nadstavbové skupině o Evropu, nahradí na lavičce Luboše Kozla. Do Liberce se vrátí po 10 letech, tehdy tam strávil jednu sezonu ještě jako hráč a dělal mužstvu kapitána.

Nyní si Kováče vyhlédl nový většinový vlastník severočeského klubu Ondřej Kania. Bývalému českému reprezentantovi končila smlouva v Pardubicích až v příštím roce, Slovan ho z ní vykoupil uplatněním výstupní klauzule.

Kováč se ujal pardubického mužstva předloni v září, kdy opustil druholigové Táborsko. V obou sezonách dovedl Východočechy k záchraně, v té první se mu to povedlo v baráži proti Příbrami.

Trenérskou kariéru zahájil jako asistent ve Spartě, pak pracoval jako hlavní kouč v druholigové Opavě. Jako hráč prošel Olomoucí, Spartou, Spartakem Moskva, West Hamem, Basilejí a Libercem. Na kontě má 30 startů a dvě branky za reprezentační A-mužstvo.

čtk