Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Drama s vítězným koncem! Bílí Tygři přehráli v ENYAQ Hockey League Kladno

11. 02. 2022 | 6:59

To byla bitva! Ve 14. kole ENYAQ Hockey League nastoupili Tygři proti Rytířům Kladno a předvedli spolu se soupeři skvělou podívanou. Vyrovnanou bitvu musela rozhodnout až závěrečná čtyřhra, kterou si naši gameři zajistili celkovou výhru.

esport Screenshot 2022-01-25 at 06-13-47 Tygry čeká v ENYAQ Hockey League studiové kolo, vyzvou Oceláře
Foto: www.hcbilitygri.cz

Na úvod nastoupil Jelenn proti kladenskému Hajsmimu a zápas se dlouho nevyvíjel dobře. Zástupce Rytířů si vypracoval náskok 4:0 a zdálo se, že je hotovo. Omyl! Druhá polovina zápasu přinesla neuvěřitelný obrat, když tygří hráč postupně otočil na 5:4. Svému týmu pak po parádním výkonu zajistil vedení v sérii.

Zato následující zápas MartinaCZ proti MrMakovi se nesl zcela jasně v kladenské režii. Středočeský gamer od začátku vévodil ledové ploše a postupně si budoval náskok, který se nakonec zastavil až na hrozivém skóre 0:7. Bylo tedy rázem srovnáno.

Vzápětí šel do akce Asgardiiik, který našemu týmu vrátil vedení. Proti Mikymu šel do vedení, po dvou třetinách to bylo 2:0. Také ve třetím dějství to byl pouze Asgardiiik, kdo se gólově prosadil, a po čistém kontu si připsal výhru 3:0. Tygři tedy do první čtyřhry šli s mečbolem.

V zápase Jelenna a MartinaCZ proti Hajsmimu a MrMakovi se na první gól čekalo až do konce druhé třetiny. Tehdy se prosadilo Kladno, které ve třetí třetině odskočilo na 2:0. Tygři ale v poslední minutě nejprve snížili a vzápětí také vyrovnali. Nakonec se šlo až do nájezdů, v nichž měli více štěstí Rytíři a srovnali sérii.

Rozhodovat se tedy muselo až v úplně posledním utkání. Zkraje zápasu se prosadili Jelenn s Asgardiiikem a ujali se vedení, čímž určili průběh klíčového souboje. Díky pozorné defenzivě drželi čisté konto, a když v závěru Rytíři museli otevřít hru, nasázeli jim Tygři další góly, čímž pečetili na 6:0 a především zakončili sérii výhrou 3:2.

Po neuvěřitelně napínavé sérii se tak Tygři dočkali prolomení série tří proher v řadě a mohou se těšit na poslední zápas základní části, který je čeká v pondělí proti Kometě.

www.hcbilitygri.cz