Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Druhá prohra v řadě. Bílí Tygři v ENYAQ Hockey League nestačili na Třinec

25. 01. 2022 | 7:19

Tygři v esportové ENYAQ Hockey League vůbec poprvé v této sezoně zaznamenali dvě porážky v řadě. Po čtvrteční porážce s Pardubicemi bohužel nestačili ani na třinecké Oceláře.

esport Screenshot 2022-01-25 at 06-13-47 Tygry čeká v ENYAQ Hockey League studiové kolo, vyzvou Oceláře
Foto: www.hcbilitygri.cz

Před tygřím triem stála tentokrát další těžká výzva. Vždyť Třinec měl na kontě čtyři výhry v řadě, z toho tři poslední poměrem 5:0. A svoji formu začali potvrzovat hned v prvním utkání. Na úvod se utkal Martin "MartinCZ" Hušek s třineckým Dominem. Ten se v první třetině ujal vedení 1:0, po dvou třetinách pak pro změnu vedl 2:1. MartinCZ tak byl dlouho na dostřel. Gamer Ocelářů ale nakonec odskočil na konečných 3:1 a zajistil svému týmu první bod.

Následně se netradičně šlo do první čtyřhry, v níž narazili Jakub "Jelenn" Jelínek s MartinemCZ na třinecké Pepcustachurcika a Domina. Na první gól se muselo čekat až do třetí třetiny, v níž se prosadili Oceláři. A tento jediný zásah stačil. Tygři tak po dvou zápasech museli čelit mečbolu.

Do boje šel Jelenn, který v souboji jedniček vyzval Pepcustachucika. Třinecký hráč se ujal vedení, Tygr ve druhém dějství vyrovnal. Od té doby už však skórovali pouze Oceláři. Pepcastachurcik prokázal, že patří v celé soutěži mezi nejzkušenější gamery, a nakonec zvítězil 4:1, čímž pojistil Třinci celkovou výhru.

Tygři ale ani přes jistou porážku nesložili zbraně a chtěli si vylepšit renomé alespoň ve zbylých dvou zápasech. Jiří "Asgardiiik" Žemba nastoupil proti Jackeymu a předvedl parádní výkon, když si připsal výhru 3:0. A mimochodem, pro Oceláře to znamenalo vůbec první prohru po dlouhých 18 jednotlivých zápasech!

Stále zbývalo odehrát poslední souboj. Jelenn s Asgardiiikem se v závěrečné čtyřhře ujali vedení 2:0, Oceláři ale ukázali svou kvalitu a ve třetím dějství vyrovnali. Dvě minuty před koncem pak přišla rozhodující rána z třineckých hokejek, která znamenala definitivní tečku. Tygři tak podlehli Ocelářům poměrem 1:4 na zápasy.

Za dvě prohry v řadě proti favorizovaným Pardubicím a Ocelářům se ale rozhodně naši gameři nemusí stydět. Svou bilanci budou moci napravit už ve čtvrtek, kdy změří síly s Vítkovicemi. Držte Tygrům palce!

www.hcbilitygri.cz