Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Druhý přípravný duel je tu! Tygři vyzvou ruský Novokuzněck

06. 08. 2019 | 5:56

Po dvou týdnech čeká svěřence trenéra Patrika Augusty druhé přípravné utkání, konkrétně proti ruskému celku Metallurg Novokuzněck. Minulý rok šelmy stejnému soupeři podlehly, jak si povedou v odvetě?

hoNovokuznPozv
foto z www.hcbilitygri.cz

Začátek už v červenci

Tygři letos začali přípravu na nadcházející ročník možná až nezvykle brzy. Svůj první duel totiž sehráli již 24. července, kdy na domácím ledě vyzvali běloruský Soligorsk.

Proti netradičními soupeři nastoupili Severočeši ve velmi omlazené sestavě, přesto sehráli se Soligorskem vyrovnanou partii a nakonec padli výsledkem 1:2. Tímto zápasem tak odstartovali sérii čtyř přípravných střetnutí před Champions Hockey League, z nichž všechny sehrají na domácím ledě a proti týmům ze zahraničí.

Představení soupeře

Klub Metallurg Novokuzněck byl založen v roce 1949 a jeho největším úspěchem v ruské Superlize bylo třetí místo z roku 2000. O osm let později byl jeden z účastníků prvního ročníku nově založené KHL.

V druhé nejlepší lize světa však Novokuzněck velkou díru do světa neudělal, ani jednou se neprobojoval do play-off. Před sezónou 2017/18 se Metallurg z KHL přesunul do VHL, druhé nejvyšší lize v Rusku. Za dva ročníky v této soutěži se dostal nejdál do čtvrtfinále.

Odveta

Bývalý účastník KHL není pro naše mužstvo žádnou neznámou. Tygři se totiž s Novokuzněckem utkali v přípravě již třikrát. V letech 2010 a 2015 se z výhry radovali Liberečtí. Porážku museli skousnout až před rokem, kdy po první třetině vedli nad Metallurgem 3:0, jenže nakonec padli 4:7. Podaří se jim odveta?

Proti Soligorsku trenér Patrik Augusta postavil velmi omlazené mužstvo, v utkání s Novokuzněckem by již měl mít k dispozici téměř kompletní „A“ tým. Zápas s Metallurgem Novokuzněck vypukne od úterních 17:30.

www.hcbilitygri.cz