Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dvacetiletý bek Bílých Tygrů Ondřej Buchtela podlehl krátké těžké nemoci

24. 07. 2020 | 17:35

V pátek 24. června nás navždy opustil dvacetiletý bek Ondřej Buchtela. Mladý obránce, který byl kmenovým hráčem Bílých Tygrů a ostruhy sbíral především v Benátkách, podlehl rakovině.

buchtelaSmutek
Foto: www.hcbilitygri.cz

Odchovanec ústeckého hokeje měl v pouhých jednadvaceti letech na kontě 27 startů v extralize v dresů Pirátů z Chomutova. V nich si připsal jeden gól a jednu asistenci. Prosazoval se i na liberecké farmě v Benátkách nad Jizerou a postupně začal nakukovat také do tygřího A-týmu.

Teprve před několika týdny mu však osud vystavil tu nejtěžší možnou stopku. Ondrovi byl diagnostikován sarkom na srdečním svalu, který bohužel zasáhl taktéž obě plíce. Český hokejový svět se spojil a hráči Bílých Tygrů i dalších týmů začali spontánně dražit dresy, hole a další části výstroje, aby přispěli na Buchtelovu léčbu. Na konto Ondřeje Buchtely byl zřízen i transparentní účet, na němž se během tří týdnů nastřádalo takřka tři a půl milionu korun.

I přes tuto veškerou pomoc však bohužel Ondřej Buchtela v pátek 24. července nejdůležitější zápas své kariéry prohrál.

Jménem celého klubu HC Bílí Tygři Liberec tlumočíme Ondrově rodině upřímnou soustrast.

TZ