Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

ENYAQ Hockey League: O smolné prohře Bílých Tygrů s Plzní rozhodly nájezdy

08. 02. 2022 | 8:49

V pondělí chtěli Bílí Tygři odčinit dvě prohry v řadě a upevnit si 5. místo v tabulce, namísto toho je však čeká tvrdý boj o umístění až do konce. Proti Plzni si totiž připsali smolnou prohru.

esport Screenshot 2022-01-25 at 06-13-47 Tygry čeká v ENYAQ Hockey League studiové kolo, vyzvou Oceláře
Foto: www.hcbilitygri.cz

Celá série v sobě skrývala zajímavý příběh. Plzeňský DoubleMaca ještě v minulém ročníku působil jako trojka v tygřím kádru, v nové sezoně se však namísto toho stal jedničkou západočeského výběru. A svou roli tentokrát splnil znamenitě.

Hned v úvodním zápase se právě on představil proti Jelennovi a zajistil Plzni první bod. Do tygří branky nasázel celkem 5 gólů a ukázal, že se proti svému bývalému výběru chtěl vytáhnout. Nakonec si připsal vítězství 5:2. Na jeho snažení navázal i Kubas, který souboj s MartinemCZ ovládl poměrem 6:2, a po dvou kolech tak měla rázem Plzeň mečbol.

Přetahovaná ale pokračovala. Asgardiiik si vzápětí přesvědčivě poradil s Pizzalukem 4:1 a snížil. Vzápětí se Tygrům povedla také úvodní čtyřhra, v níž Jelenn a MartinCZ společnými silami urvali vítězství 3:1 a rázem bylo srovnáno. Rozhodovat se tak muselo až ve druhé čtyřhře.

V té nastoupili Jelenn a Asgardiiik proti DoubleMacovi a Pizzalukovi. Zdálo se, že nakonec rozhodující výhru urvou Tygři, kteří se dostali do vedení 4:2. Západočechům se ale podařilo vyrovnat a po bezbrankovém prodloužení musely o celkovém vítězi rozhodovat až samostatné nájezdy. V těch byla úspěšnější Plzeň, která tak vydřela cenné tři body do tabulky.

Po třech porážkách v řadě nejsou Tygři v dobré pozici. Ve čtvrtek je však čeká studiové kolo proti Kladnu. Podaří se jim sérii proher zvrátit?

www.hcbilitygri.cz