Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Esportoví Bílí Tygři vstoupili do ENYAQ Hockey League výhrou! Na úvod přehráli Olomouc

21. 12. 2021 | 8:26

V pondělí vstoupili Bílí Tygři do nového ročníku esportové ENYAQ Hockey League. A nová tygří sestava se hned na úvod uvedla výhrou. S Olomoucí si trio gamerů poradilo poměrem 4:1 na zápasy.

esportILustr
ilustrační foto

Vzhledem k lichému počtu týmů v soutěži čekal na Tygry v prvním kole volný los. V pondělí se tak představili v lize poprvé, přestože oficiálně šlo již o druhé kolo. Olomouc vstupovala díky tomu do zápasu s většími zkušenostmi, nicméně Tygři se jí i tak dokázali vyrovnat a nakonec celou sérii opanovali.

Hned úvodní souboj napověděl, jak se bude celé klání vyvíjet. Tygří jednička Jakub "Jelenn" Jelínek nastoupil proti olomouckému sushiiikovi, s nímž svedl neuvěřitelně tuhou bitvu. Nakonec rozhodla jediná branka, díky níž si Bílí Tygři po výhře 1:0 připsali první bod.

Do druhé esportové bitvy vyrazili Martin "MartinCZ" Hušek a olomoucký Rotys. Zde již branky padaly na obou stranách a znovu byl na konci rozdíl jediného gólu, tentokrát však zvítězil Kohout Rotys poměrem 4:3. Po druhém utkání tak bylo srovnáno.

Pokud dosavadní dva souboje byly vyrovnané, pak souboj Jiřího "Asgardiiika" Žemby s Hanákem TheShadesCZ byl tahem na jednu branku. Tygří gamer si s chutí zastřílel a nakonec nasázel rovnou sedm gólů, čímž si zajistil pohodovou výhru 7:1.

Hned první čtyřhra tak mohla rozhodnout. Jelenn a MartinCZ proti sushiiikovi s Rotysem. Znovu šlo o tuhý boj, který základní hrací doba ani prodloužení nerozhodly. Muselo se tedy jít do samostatných nájezdů, které lépe vyšly Bílým Tygrům. Ti si tak výhrou 4:3 po nájezdech zajistili třetí, rozhodující bod.

Závěrečná partie Jelenna a Asgardiiika proti sushiiikovi s TheShadesemCZ tak již pouhou formalitou. Přesto se v ní Tygři znovu radovali, když zvítězili 3:2 a pečetili tak celkové skóre na konečných 4:1.

Na třetí kolo si ENYAQ Hockey League bude muset počkat až do 3. ledna. Tygři si v něm budou chtít vyšlápnout na České Budějovice, které v minulém ročníku vystavili našemu týmu stopku ve čtvrtfinále play-off. Jak si naši gameři v zajímavém souboji povedou?

www.hcbilitygri.cz