Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Extraliga začíná, v prvním kole Tygři hostí Mladou Boleslav. Vše vypukne v hodin

15. 09. 2023 | 9:08

Dočkali jsme se! Po letním spánku opět ožijí extraligové stadiony a jinak tomu nebude ani ve městě pod Ještědem. Hned na úvod základní části se navíc Liberec střetne s pikantním soupeřem! Doma totiž přivítá svého rivala z Mladé Boleslavi, s níž poprvé zkříží hokejky v pátečních 18:00.

MB160823
archivní foto

Ostrý start

Derby hned v prvním kole? Pro fanoušky jistě velmi atraktivní duel hned na úvod! V soubojích s Mladou Boleslaví to vždy jiskřilo a jinak tomu nebylo ani minulý ročník. Vzájemné duely totiž nabídly dvě prodloužení, hattrick libereckého Adama Najmana nebo bitku Jaroslava Vlacha s Radkem Jeřábkem. Jakých zajímavých momentů se dočkáme tentokrát?

Za zmínku určitě stojí, že se Tygři s Bruslaři letos setkali již v přípravě, a to rovnou dvakrát. První utkání ovládl náš celek poměrem 4:0, v tom druhém Liberečtí rovněž neinkasovali a zvítězili 2:0. Dá se tedy očekávat, že po dvou srpnových porážkách bude motivace Středočechů v prvním kole o to větší.

Koho sledovat

Těsně před začátkem soutěže Tygři oznámili ještě jednu posilu. Pokud do utkání nastoupí, odbyde si Kanaďan Jayce Hawryluk premiéru v české extralize. Jak se mu bude dařit?

Mladá Boleslav přivedla v létě do svých řad velmi atraktivní jméno. Bývalý finský reprezentant Juhamatti Aaltonen se může pyšnit zlatou medailí z mistrovství světa a třemi tituly z finské ligy. I pro něj to bude extraligový debut.

Začínáme!

První kolo české nejvyšší soutěže se do Liberce vrací po dvou letech a bude se jednat teprve o druhý zahajovací souboj s Mladou Boleslaví. V roce 2009 do sezóny vstoupili lépe Bruslaři, kteří doma vyhráli 2:1. Tentokrát se derby v rámci samotného startu extraligy odehraje pod Ještědem.

Tygrům se navíc v posledních letech začátky daří. V předchozích sedmi ročnících totiž prohráli první utkání jen jednou. Budou v této úspěšné sérii pokračovat? Odpověď na tuto a mnoho dalších otázek zjistíme již brzy. První kolo startuje v pátek od 18:00. Extraliga a Tygři jsou zpět!

Informace před pátečním PRVNÍM DOMÁCÍM

Plánujete dorazit na páteční PRVNÍ DOMÁCÍ? Pak rozhodně věnujte pozornost všem důležitým informacem, které se týkají provozu během extraligových zápasů.

Prodej vstupenek na místě

Prodejní místo na Rotundě bude před extraligovými zápasy otevřeno vždy 2 hodiny před začátkem utkání. V pátek tak bude Rotunda otevřena od 16 hodin. S ohledem na velký zájem však raději s nákupem neotálejte, vstupenky si můžete zajistit předem ONLINE. V prodeji jsou již také vstupenky do 4. patra.

Úschovna

Připomínáme, že do Home Credit Areny je zakázáno vnášet nebezpečné předměty, velká zavazadla či vlastní občerstvení. Kompletní znění Návštěvního řádu naleznete ZDE. V případě, že si potřebujete po dobu utkání uschovat některý z výše zmíněných zakázaných předmětů, můžete využít úschovnu, kterou naleznete naproti hlavnímu vstupu do Home Credit Areny.

Fanzona, pivo a šály zdarma

Dorazit s předstihem se vyplatí. Dvě hodiny před začátkem zápasu bude u Home Credit Areny otevřena fanzóna, v níž se můžete těšit na soutěže s novým hlavním partnerem, společností Fortuna. A to není vše, Fortuna si pro fanoušky přichystala celkem 500 piv a 1 000 fanouškovských šál zdarma. Více informací najdete zde.

Otevření Home Credit Areny

Hlavní vstup Home Credit Areny bude otevřen 60 minut před začátkem utkání, tedy v 17:00. Pro vstup využijte vchod, který je uveden na zadní straně vaší karty či na vstupence.

Odbavení u vstupu

Pro co nejpohodlnější odbavení u vchodu do Home Credit Areny si prosím včas připravte svou vstupenku či permanentku. Vstupenku není nutné tisknout, postačí vám ukázat ji ve svém mobilním telefonu. Nezapomeňte však v takovém případě zvýšit jas displeje telefonu na maximum, ať je kód na vstupence dostatečně čitelný.

Opouštění Home Credit Areny

Připomínáme, že na základě Návštěvního řádu není možný opakovaný vstup do arény. Po opuštění Home Credit Areny se vstupenka na dané utkání stává neplatnou. Pro kuřáky je k dispozici kuřárna, kterou naleznete za brankou u sektorů 116 a 117.

Bezhotovostní bufet č. 1

Od nové sezony bude stánek s občerstvením u hlavního vstupu fungovat jako bezhotovostní. Zaplatíte v něm tedy pouze kartou. Zbylé stánky v Home Credit Areně budou i nadále přijímat hotovost, s ohledem na rychlost odbavení však žádáme fanoušky, aby i v nich co nejvíce využívali platbu kartou.

www.hcbilitygri.cz