Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Extraligové kluby potvrdily vůli řídit nejvyšší tuzemskou hokejovou soutěž. Její formát se nemění

22. 01. 2020 | 18:10

Na středečním zasedání Valné hromady APK (Asociace profesionálních klubů), které se účastí zástupci všech extraligových klubů samozřejmě včetně Bílých Tygrů Liberec, bylo hlavním tématem způsob řízení extraligy.

stadion
Foto: www.hcbilitygri.cz

Vyjádření generálního manažera Bílých Tygrů Ctibora Jecha:

„Dnešní usnesení Valné hromady APK plně koresponduje s našimi dlouhodobými klubovými postoji. I nadále budeme usilovat o to, aby v budoucnu řídily českou nejvyšší soutěž samotné extraligové kluby prostřednictvím své asociace. Tímto krokem se Extraliga může opět blíže přiblížit k modelu řízení nejprestižnějších hokejových soutěží. K uzavření Extraligy v právě probíhající sezóně jsme se již vyjadřovali a i v tomto bodě panuje mezi naším klubem a usnesením APK absolutní konsenzus.“

Do současné doby extraligu řídí Český svaz ledního hokeje, ale to se může v budoucnu změnit. APK si odsouhlasila záměr extraligu od svazu převzít. Zároveň se APK vyjádřila k mediálním dezinformacím o uzavírání extraligy.

Kompletní znění tiskové zprávy APK:

Na pořadu jednání VH APK LH bylo doporučení VH klubů na zaujetí stanoviska vůči ČSLH ohledně převzetí řízení Extraligy. Valná hromada klubů APK LH nezpochybnila již dříve odsouhlasený záměr klubů Extraligu ledního hokeje řídit, a to na základě smluvního ujednání s ČSLH. Datum, k jakému se tak stane, závisí na vypracování materiálu potřebného projektu, který ještě není dokončen a který by měl obsahovat standardy pro udržení a zlepšení úrovně soutěže.

VH APK LH nejednala o změně Herního řádu Extraligy, tj. otázce sestupu a postupu v probíhající sezóně 2019-2020, neboť změna Herního řádu Extraligy je v kompetenci řídícího orgánu, kterým je v současné době VV ČSLH. Dosavadní mediální výstupy v tomto směru považuje VH APK LH za bezpředmětné komentovat, protože se o tomto ve stávající sezoně formálně nejednalo a pro tyto mediální výstupy, které poškozují dobré jméno extraligy, tedy není relevantní podklad.

www.hcbilitygri.cz