Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Famózní září. Hokejoví Bílí Tygři zažívají svůj nejlepší vstup do extraligy v historii

04. 10. 2019 | 5:32

Bílí Tygři zatím v pomalu se rozbíhajícím novém ročníku extraligy neprohráli. V září totiž ovládli všechna svá utkání a zaslouženě vedou tabulku. Pamatujete si na povedenější vstup do sezóny? Ne? V pořádku, Liberečtí totiž nikdy nezačali lépe.

Připravit, pozor, start!

Tak si to celé shrňme. Generálkou na extraligu bylo pro šelmy utkání CHL se švédskou Luleou, které svěřenci trenéra Patrika Augusty prohráli v prodloužení. To však byla doposud jejich poslední porážka.

Následující týden nastoupili Liberečtí k prvnímu duelu nové sezóny české nejvyšší soutěže na ledě Hradce Králové, kde ve velmi pohledném utkání zvítězili 6:3. Touto výhrou odstartovali excelentní září, během něhož slavili ještě pětkrát.

Chuť prohry oproti tomu nezakusili ani jednou. Po Mountfieldu postupně odstavili z cesty Spartu, Vítkovice, Mladou Boleslav, Litvínov a Zlín. Během šesti střetnutí v prvním měsíci ztratili Severočeši pouze dva body a aktuálně okupují čelo tabulky.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Vylepšení maxima

Po úvodních šesti zápasech tak mají Tygři na svém kontě šestnáct bodů, čímž překonali své dosavadní maximum. To do nynějška činilo dvanáct bodů, které náš tým vybojoval v sezónách 2007/08, 2015/16 a 2018/19. Ve všech třech případech Liberec čtyřikrát vyhrál a dvakrát padl. Letos nedopřál svému soupeři radost z úspěchu ani jednou.

Naopak nejhorší vstup zažily šelmy v úvodu ročníku 2003/04, jenž byl pro ně teprve druhý mezi českou elitou. Tehdejší smečka uhrála totiž v přepočtu na dnešní bodový systém pouhé čtyři body.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Smrtící útok

Za famózní start svěřenců trenéra Patrika Augusty má zásluhy především skvělá ofenziva, vždyť v šesti zápasech zaznamenali čtyřiatřicet branek! Důležité navíc je, že se na nich podíleli téměř všichni hráči z útočných řad, na svou první trefu čeká již pouze Adam Musil. Na druhou stranu, dvacet pět inkasovaných branek signalizuje, že je stále co zlepšovat.

Šest zářijových duelů každopádně naznačilo vnitřní sílu týmu, který během těchto duelů rozhodně neprocházel růžovým sadem. Obzvlášť střetnutí se Spartou, v němž Tygři ve třetí periodě zvrátili čtyřgólové manko, ukázal, že liberečtí hokejisté se za žádných okolností nevzdají a díky týmové hře budou pro kohokoliv velmi těžkým soupeřem.

www.hcbilitygri.cz