Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalista Jan Krob míří z teplických Stínadel do Jablonce

26. 06. 2019 | 21:59

Fotbalista Jan Krob míří z Teplic do Jablonce. Oba severočeské kluby jsou již podle hráčova agenta Pavla Zíky ze společnosti Global Sports dohodnuté na přestupové částce a dvaatřicetiletý levý bek podepíše se čtvrtým celkem uplynulé ligové sezony roční smlouvu s dvouletou opcí.

Krob coby dlouholetá opora týmu ze Stínadel odnesl teplický nepovedený závěr uplynulé sezony, který vyvrcholil domácím debaklem 0:8 s Mladou Boleslaví v úvodním semifinále nadstavbové skupiny o Evropu. Zkušený obránce byl přeřazen do rezervy a nyní má namířeno do jiného severočeského klubu.

"Měli jsme pro něj dvě nabídky ze zahraničí, ale nabídka Jablonce byla nejlepší jak sportovně, tak ekonomicky. Věřím, že Honza v Jablonci dokáže, že stále patří k nejlepším levým obráncům v České republice," uvedl Zíka.

Ve čtvrtek už Krob s Jabloncem, který se chystá na kvalifikaci Evropské ligy, odcestuje na zahraniční soustředění. Čtvrtý celek uplynulé ligové sezony po odchodu Ukrajince Eduarda Sobola neměl stabilně obsazený post levého obránce, v přípravě na něm dosud zaskakovala nová posila do zálohy Jan Sýkora.

Krob vedle Teplic, kde hrál od roku 2013, působil i ve Spartě Praha, Českých Budějovicích, Kladně, Vlašimi a Prešově. Zahrál si za českou reprezentační jednadvacítku.

čtk