Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalisté Liberce zahájili přípravu i se sparťanem Kozákem, brankář Knobloch skončil

14. 06. 2022 | 18:19

Fotbalisté Liberce po fyzických testech odstartovali letní přípravu prvním tréninkem. K týmu se připojil útočník Matyáš Kozák, který bude hostovat ze Sparty. Pražané znovu zapůjčí Slovanu i obránce Dominika Plechatého, záložník Filip Havelka se naopak z hostování vrátil na Letnou. Po vypršení smlouvy na severu Čech skončil i brankář Milan Knobloch. Liberec o tom informoval na svém webu.

Jednadvacetiletý Kozák v minulé sezoně za sparťanské "béčko" ve druhé lize nastřílel 12 branek a byl třetím nejlepším kanonýrem soutěže. V prosinci 2020 v první lize nastoupil dvakrát během hostování v Teplicích.

Devětadvacetiletý Knobloch v nejvyšší soutěži za Slovan odchytal 49 utkání. V uplynulém ročníku byl dlouho brankářskou jedničkou, pak ho mezi tyčemi nahradil Belgičan Olivier Vliegen.

S libereckým A-týmem rovněž trénuje ukrajinský záložník Ivan Varfolomejev a navrátilci z hostování Dominik Gembický, Lukáš Hasalík a Ondřej Lehoczki. Šanci dostanou i další mladíci Maxmilián Jiří Kytka a Tomáš Polyák z rezervy.

Foto: Jaroslav AppeltauerSvěřenci trenéra Luboše Kozla před odjezdem na herní soustředění v Rakousku absolvují čtyři týdny přípravy v domácích podmínkách. První přípravný zápas Liberečtí sehrají 24. června s Mladou Boleslaví na turnaji v Benátkách nad Jizerou.

čtk