Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalová liga se vrací! Rok 2021 začíná Slovan Liberec domácím zápasem s Bohemians

16. 01. 2021 | 5:39

Po extrémně krátké zimní pauze se opět vrací na stadion U Nisy FORTUNA:LIGA. V rámci 15. kola k nám přijede tým Bohemians Praha 1905. Naposledy jsme ho doma porazili 3:1, zopakujeme výhru i tentokrát? Výkop utkání je naplánován na sobotu od 16. hodiny.

fotbal slovan21
Foto: Artur Irma

Bohemians Praha 1905 – Série šesti venkovních proher

Bohemka odehrála jeden přípravný zápas, stejně jako my. 9. ledna se utkala s Mladou Boleslaví, kterou po gólech Vaníčka a Puškáče porazila 2:0. V lize naposledy poměřila síly v Edenu s pražskou Slavií. Už v sedmé minutě se trefil mladý Abdallah Sima a po celý zbytek poločasu měla Slavia převahu, Bohemka vystřelila pouze jednou. V druhé části přidal další branku Provod, odpověděl na ni za pouhé dvě minuty Hronek, který je se třemi góly aktuálně nejlepším střelcem Bohemians. Další gól však už vyprodukovat nezvládli a prohráli tedy 1:2. Celkem mají z posledních pěti ligových duelů čtyři body.

Za 13 odehraných duelů mají nyní 14 bodů, což zelenobílým vychází na průběžné 14. místo. Od sestupových příček je tedy dělí pouhých pět bodů. Velkou zajímavostí také je, že náš soupeř patří k týmům, kterým se mnohonásobně lépe daří na domácím stadionu. V Ďolíčku odehráli zatím šest zápasů, ve který vybojovali 13 bodů. Ovšem venku během sedmi venkovních duelů získali pouze jeden jediný bod. Naposledy venku bodovali až na konci srpna a to s Brnem. Nově bude v Bohemce hostoval Daniel Kosek, který do zimy hostoval v Liberci.

S Bohemkou jsme se naposledy utkali v květnu minulého roku, šlo však pouze o přátelský zápas, který skončil remízou 1:1. Poslední soutěžní utkání jsme odehráli před téměř rokem, v únoru 2020. V rámci 22. ligového kola otevřel skóre již v 17. minutě Mara z penalty. V přestřelce prvního poločasu nejdříve srovnal Jakub Nečas, Jan Kuchta však ještě přidal druhý gól Liberce. Ve druhé půli naše vítězství potvrdil Kuchta ještě další brankou, Jhon Mosquera za svůj bývalý tým nastoupil až v 79. minutě.

FC Slovan Liberec – Dobrý start v novém roce

My jsme náš přípravný zápas odehráli s ukrajinským celkem FC Mariupol během pobytu v tureckém Beleku. První poločas přinesl velmi atraktivní fotbal a celkem čtyři branky. Do utkání jsme vstoupili nejlépe, jak jsme mohli. Hned ve třetí minutě otevřel skóre Rondić. Ten se zapojil i do další gólové situace, když přihrál kapitánovi Mikulovi. Ze standardní situace ještě skóre navýšil navrátilec z pražské Slavie, Ondřej Karafiát. Ukrajinci v závěru první půle ještě snížili na 1:3, nicméně po změně sestav byl už zápas na šance a góly chudý a výsledek se již nezměnil. V duelu dostali prostor téměř všichni členové kádru.

V lize jsme naposledy hráli před Vánoci venku s pražskou Spartou. Otevřít skóre utkání mohl Dočkal, neproměnil však penaltu nařízenou za údajný faul Kačaraby. Krátce na to se z kuriózní situace naskytla penalta i libereckým hráčům, ve které Kamso Mara nezaváhal. Za Spartu pak srovnal na konečných 1:1 Juliš.

Za 13 odehraných zápasů si Slovan připsal celkem šest výher, tři remízy a čtyři prohry. Ve velmi vyrovnané tabulce nám patří prozatímní osmá příčka. Avšak po sobotním zápase se můžeme posunout až na místo čtvrté. Kvůli čtyřem žlutým kartám nebude moci do duelu zasáhnout Michal Sadílek.

Utkání sledujte v sobotu od 16:00. Zapnuté vyhřívání hrací plochy a neustálá péče pracovníků technického úseku našeho klubu by měly garantovat odehrání zápasu, ačkoliv počasí v těchto dnech nám příliš nepřeje.

www.fcslovanliberec.cz